Corian Tezgah Nedir?

corion mutfak tezgah

Mutfak tezgahı üretimi gerçekleştirilmesi için kullanılabilecek doğal taş yapı malzemeleri ve suni malzemeler günümüzde çok geniş bir çeşitliliğe ulaşmıştır. Bu çeşitlilik içerisinde kimi zaman kalite anlamında ilk sırada yer alan mermer çeşitleri de bulunurken, özellikle akrilik tezgah noktasında da bir corian tezgah ilk sırayı almaktadır.

Corian tezgah ithal bir malzeme olmak ile birlikte ilk defa 1967 yılında kullanılmış ve sert akrilik reçine sayesinde de tezgahlarda sıklıkla tercih edilir bir hale gelmiştir. Doğal mineral yapısı bulunması ile birlikte gözeneksiz, homojen ve masif bir yüzey oluşturmaktadır. Aslında Corian adı verilen malzeme, alüminyum trihidrat olarak bilinmektedir ve boksit üzerinden elde edilir. Bu malzeme sayesinde de corian tezgah üretimi gerçekleştirilmektedir.

Corian Tezgah Ne Kadar Kullanışlıdır?

Çok uzun yıllardır yapılarda tezgah tercihi için ilk sıralarda bulunan corian tezgah dayanıklı kullanımı sayesinde ön plana çıkmaktadır. Bu bağlamda hem mutfak tezgahı hem banyo tezgahı hem de banko olarak kullanılması için özel bir şekilde tercih edilmektedir. Isı sayesinde farklı form şekilleri sağlanabilen ve alev almayan bu uzun ömürlü malzeme,hijyen açısından da çok fazla avantaja sahiptir.

Kendini yenileyen bir yapıya sahibi olan corian tezgah günlük olarak rutin bakım yapılması dışında belirli dönemlerde de periyodik ve profesyonel bakım ile tamamen sağlıklı ve dayanıklı bir hale getirilebilir. Bu açıdan da firmamız üzerinden tezgah silimi ve parlatma gibi hizmetleri almak mümkündür. Bu sayede evlerinizde kullandığınız veya işletmelerde yer alan tezgahlar hem temizlik avantajını hem de cila gibi parlak bir görüntü avantajını ortaya çıkarır.

Corian Tezgah Avantajları Nelerdir?

Corian tezgah ürünlerine bakıldığında, aslında avantajlar sayılamayacak kadar çok olarak görülebilir. Ancak özellikle uzun ömürlü olması yani dayanıklı bir kullanım oluşturması, bu masif malzemenin en temel özelliklerinden birisidir. Kullanıldığı ortamda sağlıklı bir sonuç ortaya çıkarırken, uluslararası alanda kabul edilmiş bir antibakteriyel özellik sağlar.

Birçok mermer tezgahta ve granit tezgahlarda görüldüğü şekilde bu tip tezgahlarda ek yerleri kendini belli etmez. Kenar detayları sayesinde daha estetik bir görüntü ortaya çıkaran bu malzeme, istenildiği gibi şekillendirildiğinden dolayı bu karakteristik özelliği göstermektedir. Ürün masif bir kaliteye sahip olduğu için gaz emisyonu gerçekleştirmez ve istenilen şekilde mağazalar ya da hastanelerde dahi güvenle kullanılabilir.

Corian Tezgah Leklere Karşı Nasıl Korunur?

Corian tezgah sağlığa sıfır zarar veren yapısı ile birlikte hem güvenilir hem kolaylıkla onarılan hem de dikkat çekici bir yapı sergilemektedir. Genellikle beyaz gibi temel renkler ön plana çıksa da bu tezgah ürünlerinde birçok farklı renk seçilebilir, eğer TuffSkin koruma ürünü uygulanırsa  renk özellikleri korunarak yıllarca kullanım sağlanabilir.