Hamam Mermerleri Bakımı

türk hamamı

Hamam Mermerleri Bakımı

Mermer, genellikle evlerde mutfak, zemin döşemesi, banyo gibi alanlarda ve bazen açık alanlarda zemin döşemesi veya cephe kaplama gibi alanlarda kullanılmaktadır. Ancak spesifik olarak mutlaka mermer kullanması gereken alanlardan birini de hamamlar oluşturmaktadır. Hem ticari hem de konutlarda inşa edilen küçük hamamlar açısından hamam mermeri özel bir şekilde seçilir ve kullanılır.

Hamam alanlarında seçilmiş olan mermerler desen, kalite, sınıf, renk ve sertlik gibi farklı özellikleri açısından konutlarda kullanılan klasik mermerlere göre farklılık gösterebilir. Çünkü hamam içerisinde sürekli bir şekilde ısı tesisatı yer alır. Mermerin bu ısıyı kaldırabilmesi, dayanıklı olması, çatlamaması ve gözenekli olmaması gibi durumlar gerekliliği bulunmaktadır. Bu nedenle hamam mermeri bu kadar özenli seçildiği için gerçekleştirilecek bakım işlemlerinde de özen gerekir.

Hamam Mermeri Bakımı Nasıl Yapılır?

Tüm mermer zeminlerde gerçekleştirilen mermer silimi ve parlatma işlemleri aslında hamamlarda da uygulanabilecek bir yöntemdir. Çünkü hamam ortamında da tüm mekanlarda bulunabilecek şekilde bir doğal taş olarak kullanılan mermer, zemin ve duvar kaplamalarında yer aldığı için belirli dönemlerde silme ve parlatma yapılabilir.

Firmamız tarafından da gerçekleştirilen mermer silimi hizmeti doğal taşlar üzerinde bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmaktadır. Keza hamam mermeri sertlik derecesi yüksek olmayan bir doğal taş olduğu için uzun süre kullandıktan sonra mutlaka matlaşır ve kirlenme gösterebilir. Bu durumda da mermer silimi gerçekleştirilerek, hamamda yer alan bu doğal taşın özelliğini kaybetmemesi ve işletmenin estetik görüntüsünü bozmaması önemlidir.

Hamam gibi ticari işletmelerde veya konutlardaki hamamlarda mermer silimi ve parlatma işlemi gerçekleştirmek için de mutlaka profesyonel bir ekip ile hizmet verilmektedir. Müşteri memnuniyeti sağlayacak şekilde üst seviyede bir kalite ile verilen bu hizmetler, özellikle parlak, temiz ve canlı bir görünümü tekrar ortaya çıkarmak gibi bir amaç içermektedir.

Hamam Mermeri Nasıl Korunur?

Periyodik şekilde firmamız tarafından da gerçekleştirilebilecek mermer silimi ve parlatma hizmetleri sayesinde yeniden ışıl ışıl bir görüntüye sahip olacak mermerler, işletme prestiji açısından da önemli bir nokta oluşturacaktır. Ancak hamam sürekli bir şekilde sıcak su, sabun ve temizlik malzemeleri ile temas edip kirlendiği için bu hassas görüntü kısa sürede yeniden bozulabilir.

Yanlış müdahaleler gerçekleştirip hamam mermeri üzerinde istenmeyen lekeler oluşturmak ve kalıcı sorunlar ortaya çıkarmak yerine koruma amaçlı firmamız üzerinden destek talep edilebilir. Bu konuda belirli dönemlerde mermer parlatma işlemi gerçekleştirilmesi ile dahi yenilenmiş bir görüntü elde edilmesi mümkün olacaktır.