Mermere Çamaşır Suyu Kullanılabilir Mi?

Çamaşır suyu (NaClO) yaniSodyum Hipoklorit olarak bilinen formülü ile birlikte klorak, çok uzun zamanlardan bu yana evlerde çamaşır temizliği, zemin temizliği, banyo, mutfak veya bazen eşya temizliklerinde kullanılmaktadır. Tamamen standart bir yapıya sahip olarak neredeyse her evde yer alan çamaşır suyu, temizlik sırasında bazen hatalı bir şekilde mermer zeminlerde de kullanılmaktadır. Fakat mermere çamaşır suyu uzmanların önermediği temizlik işlemleri arasında yer almaktadır.

Bugün ev temizliği veya işletme temizliklerinde mermere çamaşır suyu kullanımı hiçbir şekilde tavsiye edilmeyen işlemlerden birisidir. Çünkü çamaşır suyu mermer yüzeyler üzerinde kullanıldığında, aslında antibakteriyel bir yapıyla tüm mikroorganizmaları ve kirlilikleri giderecek gibi düşünülse de mermerde matlaşma gibi bir sorun ortaya çıkarabilir. Bazen çok nadir olarak on temizlikte bir defa düşük bir miktarda kullanıldığında, bu sorun ortaya çıkmayabilir. Ancak sık sık yapılan temizliklerde her defasında çamaşır suyu kullanımı mermer yüzeyde mat bir sonuca neden olur.

Mermere Çamaşır Suyu Yerine Alternatifler

Mermer yüzeylerde temizlik gerçekleştirirken, çamaşır suyu veya benzer şekilde evlerde çok sık bulunan tuz ruhu gibi kimyasallar kullanmak yüzeyin lekelenmesi, matlaşması ve daha dayanıksız bir hale gelmesine neden olabilir. Bu nedenle mermere çamaşır suyu kullanımı yerine asidik ve bazik yapılı temizleyicilerden vazgeçerek nötr temizleyiciler tercih etmek gerekir. Bu tür temizleyiciler günümüzde marketlerde, temizlik malzemesi satışı gerçekleştirilen işletmelerde ve internet satışlarında tüm markalar tarafından sunulmaktadır.

Nötr temizleyiciler, sadece lekelere etki eden ve antibakteriyel yapıları ile birlikte mermer üzerinde daha parlak bir görüntünün elde edilmesini sağlayan temizleyicileridir. Özellikle mermere çamaşır suyu sonucunda ortaya çıkacak matlaşmaya tam karşı olarak parlak görüntünün korunması ile birlikte aşınma oluşturmayan ve mermerin dayanıklılığını azaltmayan temizleyiciler her zaman daha faydalıdır.

Mermerde Çamaşır Suyu Etkisi Nasıl Ortadan Kalkar?

Mermer yüzeylerde çamaşır suyu kullanımı sonrasında ortaya çıkan mat görüntünün tekrardan parlak ve canlı bir hale getirilebilmesi için profesyonel bir çözüm tercih edilmelidir. Bu konuda firmamız matlaşmış mermer yüzeyler üzerinde mermer silimi ve parlatma işlemleri gerçekleştirmektedir.

Özel ithal makineler sayesinde yine özel kimyasallar ile gerçekleştirilen mermer silimi belirli aşamalar ile sağlanır. Öncelikle mermer yüzeyde kaba bir bakım sağlanarak işleme hazır hale getirilirken, sonrasında makine ile yeterli düzeyde silme sağlanır. Temizlenen ve doğal görüntü ortaya çıkan mermer yüzey, ardından cilalama ve parlatma işlemi ile yeniden ışıl ışıl ve canlı bir hale gelir.