Volakas Mermer Nedir?

volakas mermer yüzey

Antik Yunan tarihinde bilindiği üzere Anadolu’da da birçok örneği bulunan tarihi Yunan kentlerinde çoğu zaman mermerin önemli bir yapı taşı olarak kullanıldığı görülmektedir. Yunan mimarisinde mermer çok önemli bir yere sahip olmakla birlikte günümüzde de Yunanistan baz alındığında tanınan en iyi mermerlerden birini volakas mermer oluşturmaktadır.

Ünlü bir ürün olarak volakas mermer yine Yunanistan’ın Volakas bölgesindeki mermer ocaklarında çıkarılmaktadır. Bu blok mermer ürünleri Türkiye’de de Afyonkarahisar gibi bir bölgede işlendikten sonra ebatlı ürünler ile piyasaya sunulmaktadır. Bu sayede de Türkiye’de birçok farklı alanda değişen uygulamalar için bu mermer ürününün kullanımı görülebilir.

Volakas Mermer Özellikleri Nelerdir?

Nitelikli beyaz mermer sınıfında yer almakla birlikte birinci sınıf mermer uygulamaları açısından tercih edilen volakas mermer kendine has bir yapıya sahiptir. Bu yapısı ile birlikte cilalı, honlanmış veya fırçalanmış olarak ya da farklı özellikler ile kullanılmaktadır. Ürünün temel özelliklerine bakıldığında, beyaz taban rengine sahip olmak ile birlikte üzerinde kimi zaman küçük kimi zaman büyük gri damarlar yer almaktadır.

Dünyanın en fazla bilinen mermer çeşitlerinden biri olmakla birlikte volakas mermer damar yapısı sayesinde klasik volakas veya çiçekli volakas gibi türlere ayrılmaktadır. Damarlar diyagonal bir şekilde oluştuğu için birçok çeşidi de diyagonal volakas olarak da adlandırılmaktadır.

Estetik ve zarif bir yapıya sahip olduğundan dolayı volakas mermer bugün çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Esneklik sağlayan bir yapıya sahip olduğundan ötürü de aşınmaya karşı dirençlidir ve bu sayede de kullanım alanları arasında genellikle konut projeleri,konaklama işletmeleri, iş merkezleri gibi notalar görülebilir. Bu gibi noktalarda duvar kaplaması, zemin döşemesi, banyo veya tezgah için tercih edilmesi mümkün bir üründür.

Volakas Mermer Nasıl Korunmalıdır?

Kullanım alanları çok geniş olan beyaz mermer türleri arasında yer alan volakas mermer uygulanırken, çok fazla kirlenecek ve yoğun şekilde kullanılacak alanlarda daha az tercih etmek doğru olacaktır. Kullanılan yapıştırıcılar ve kullanım sonrasında da temizlik için kullanılan kimyasallara dikkat etmek gerekecektir. Sık sık su lekeleri oluşabileceği için banyo ve mutfaklarda hızlı ve nitelikli temizlikler sağlanmalıdır.

Firmamız tarafından önerildiği üzere volakas mermer ürünlerinde belirli dönemlerde profesyonel temizlik hizmetleri almak daha doğru görülmektedir. Örneğin, mutfak tezgahı için kullanılmış ürünlerde belirli dönemlerde tezgah silimi ve parlatma talep edilebilir. Zeminlerde veya kaplamalarda kullanıldığında da mermer silimi ve parlatma ile bu ürün türü sağlıklı bir şekilde yıllarca kullanılabilir bir hale getirilebilir.