Kristalize Cila İle Mermer Bakımı

Kristalize Cila ile Mermerlerinizin Parlaklığını Nasıl Muhafaza Edebilirsiniz?

Kristalize cila işlemi mermer ve diğer birçok doğaltaş üzerinde uygulanabilen, yüzey görünümünü iyileştirmeye yarayan bir uygulamadır. Cila işlemi için özel olarak üretilmiş makinalar ve kullanılan malzemeler yardımıyla mermer yüzeyi üzerinde birtakım kimyasal tepkimeler oluşturularak, sonuç elde edilir. Bu süreçte oluşan tepkimeler, mermerin rengine ve yapısına zarar vermez. Aksine mermerin doğal yapısının korunmasına katkı yapacak bir koruma sağlar.

 

Kristalize Cila Uygulamalarında Modern Teknoloji Kullanımı

Hayatın her alanında olduğu gibi restorasyon uygulamalarında da teknoloji kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Buna paralel olarak kristalize cila gibi restorasyon işlemlerinde kullanılan makinalarda kullanılan teknoloji gelişmeye devam ediyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yaygınlaşan cilalama uygulamaları, aynı zamanda çok daha kalıcı ve etkili çözümler sunuyor.

Yüzey parlaklığını daha kalıcı şekilde, uzun süre muhafaza edebilecek müdahaleler uzman ekipler ve yüksek teknoloji yardımıyla kolayca yapılabiliyor.

Kristalize cila uygulamaları, üretim tesislerinde yapılan geleneksel cilalama yöntemlerinden farklı olarak, yüksek teknolojili taşınabilir cila makinaları kullanılarak yapılır. Bu yönüyle, yüzeyleri oldukları yerde cilalamaya olanak sağlamak gibi önemli bir avantaja sahiptir.

 

Kristalize Cila Neden Uygulanmalıdır?

Özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren otel, restoran, kafe, bar, AVM benzeri mekânlarda iç ve dış dekorasyonun göz önünde unsurlarından biri şüphesiz mermer ve doğaltaş yüzeyler. Ayrıca villa benzeri yaşam alanlarında da sık sık mermer, granit gibi doğaltaş yüzeylerin dekoratif ve işlevsel unsurlar olarak kullanıldığını biliyoruz.

Göz önünde yüzeylere uygulanması dışında kristalize cila uygulamalarının en belirgin faydası ise başka hiçbir yöntemle elde edilemeyecek parlaklığa ulaşabilmesidir. Geleneksel yöntemlerle yapılan en özenli ve kaliteli cilalama işlemleri dahi kristalize cila işlemlerinin sağladığı derecede parlaklığı sağlayamıyor. Buna ek olarak, kristalize cilalamada kullanılan yüksek teknoloji, elde edilen parlaklığın diğer yöntemlere göre çok daha uzun süre korunmasını sağlıyor.

Kristalize yöntemle yapılan cila işlemlerinden önce uygulanması gereken temizlik prosedürleri, ilerleyen süreçte temiz, parlak ve canlı yüzey görünümünün kusursuz olmasına katkı sağlıyor. Yani kristalize cilalama ile mermer yüzeyler monte edildikleri ilk günden çok daha temiz, parlak ve enerjik bir görünüme sahip oluyor. Bu süreçte cilalama makinelerinde kullanılan elmas abrasivlerle cilalama işleminde büyük rol oynuyor.

 

Kristalize Cila Nasıl Yapılır?

Pürüssüz bir mermer yüzeyine ulaşmak ve cilalama sürecinde daha etkili, kalıcı ve estetik sonuçlar elde etmek için uygulanan özel bakım ve temizlik işlemleri, sürecin başlangıcını oluşturur. Bu uygulamalar sayesinde en derin çizikler ve yoğun “kirlere elveda” denir. Daha sonra mermer veya doğaltaş yüzey cilalama işlemi için hazır hale getirilir. Yüzeyin tam olarak hazır olması için toz, çizik, kir, pas vb. fazlalıklardan tamamıyla kurtulunmuş olması gerekir.

Mermer yüzeye bir kat geleneksel cilalama işlemi uygulandıktan sonra, kristalize cila işlemine geçilebilir. Kristalize cilalama yaparken bu işe özel üretilen makineler ve bu makinelerde kullanılan özel kimyasallar başrolü üstlenir. “Ayna gibi” parlak yüzeylerin, en parlak hallerine ulaşması da bu kimyasalların sürece katılmasıyla gerçekleşir. Bu noktada en önemli kriter, kristalize cilalama uygulamalarını ilk adımdan, “ayna parlaklığına” kadar hatasız yapabilecek tecrübe ve bilgiye sahip bir ekiple çalışıyor olmaktır. Zira süreç, başından sonuna kadar profesyonel makine ve malzeme kullanımı  gerektirir. Doğaltaş yüzeyin mevcut durumu ve doğal özellikleri dikkate alınarak, gerekli ince dokunuşların yapılabilmesi, ancak ve ancak işi yapan ekibin tecrübesi ve bilgi birikimiyle mümkün olacaktır.

Özetle, mermer yüzeylerde kalıcı parlaklık sağlayan kristalize cilalama süreçlerinde en “parlak” sonucu almak için, işini profesyonelce yapan tecrübeli bir ekiple çalışmak gerekiyor.