Mermer Masa ve Tezgahlar Nasıl Korunur?

Mermer, doğal olaylar sonucunda oluşan kristal yapılı bir bileşen olmakla birlikte dekorasyon ve mobilya gibi üretimlerde çok fazla kullanılan malzemelerden birini oluşturmaktadır. Genellikle mutfak tezgahları, bankolar veya masa gibi yüzeylerde blok parçalar halinde kullanılan mermerin kirlenmesi, deforme olması ve lekelenmesi gibi sorunlar görülebilir. Bu gibi durumlarda mermer yüzeyler üzerinde farklı koruma uygulamaları(kimyasal koruma) gerçekleştirilerek koruma elde edilebilir. Fakat bu koruma çözümlerinden hiçbirisi  limon gibi asidik lekelerde tam koruma sağlamaz.  Fakat  Amerika’da geliştirilen ve üretilen  TuffSkin  isimli çok özel bir koruma çözümü artık limon ve benzeri asidik lekeleri karşı 100%  koruma sağlıyor.

Tuffskin Nedir?

Tuffskin, ileri bir teknoloji ile üretilmiş olması yanında gaz geçirgenliğine sahip, fakat sıvı yalıtımlı bir şekilde polyesterden imal edilmiş bir taş yüzey kaplama malzemesidir. Mermer masa ve mermer tezgahların korunması için kullanılan radikal  bir mermer koruma çözümüdür.   Temel olarak güçlü bir yapıya sahip olması sayesinde de mermer yüzeylerde çizilme, lekelenme ve aşınmayı çok düşük bir seviyeye indirir hatta ortadan kaldırır.

Tuffskin malzemesinin en önemli temel özellikleri göz önünde bulundurulduğunda, geniş bir liste oluşturulabilir. Bu liste kapsamında madde madde inceleme yapıldığında;

  • Kaplanan yüzeylerde zararlı bir doku oluşturmamak ile birlikte leke tutmayarak, kokusuz ve zararsız bir görüntü ortaya çıkarır.
  • 200 dereceye kadar ısıya dayanıklı olması sayesinde üzerine sıcak bir tencere koyulsa dahi mermerin zarar görmesini engeller.
  • Kaplama sonrasında tezgah ve masalar üzerinde taş rengi geliştirme amacı ile cilalı ve uzun ömürlü bir görüntü sağlar.
  • Kahve, şarap, limon ve asidik lekelerin etkilerini %100 ortadan kaldırır ve aşınmayı önleyen bir yapı sağlar.
  • Nano koruma özelliği sunması ile birlikte zemin üzerinde lekelenmeyi önler ve küçük lekeler de rahatlıkla temizlenebilir.
  • Yıllar sonra yüzey üzerinden sökülerek yeniden uygulanabilir ve yüzeyde hiçbir iz bırakmaz.

Tuffskin Nerelerde Kullanılabilir?

Temel olarak Tuffskin, kullanım alanı mermer tezgahlar ve mermer masalar gibi alanlar olarak gösterilse dahi kullanım alanları çok geniş olan bir malzemedir. Çünkü ürün, yüzey koruyucu kaplama vasıtasıyla konutlarda, ticari alanlarda veya işletmelerde tercih edilen bir uygulama oluşturmaktadır. Bu çerçevede otel, mutfak, restoran, banyo gibi alanlarda yer alan tüm mermer yüzeylerde(yer hariç)  kolaylıkla uygulanması mümkündür. Örnek olarak evinizin mutfak tezgahında veya evinizde kullandığınız masalarda, sehpalarda ve bankolarda uygulanabilir. Yine evinizde, işletmelerde, otellerde veya kuaförlerde banyo ve lavabo mermerlerin üzerinde uygulanabilir. Konaklama tesislerinde, otellerde, restoranlarda ve kafeteryalarda mermer yüzeyler üzerinde uygulanması mümkündür.

Tuffskin Yapısı Ve Avantajları Nelerdir?

Kullanıldığı noktalarda sağladığı avantajlar ile birlikte önemli bir yapı sunan ve koruma oluşturan Tuffskin, özel bir teknoloji olarak yaklaşık 10 yılın üzerinde bir süredir kullanılmaktadır. Bu sayede Amerika’da 100.000 üzerinde otel ve konutta koruma işlemi gerçekleştirilmiştir. Dayanıklı bir yapıya sahip olsa da aslında göreceli olarak konaklama alanlarında 10 yıl süreye kadar kullanımı mümkün olurken, restoran ve mutfaklarda yaklaşık 5 yıla kadar kullanım süresi görülmektedir. Aslında kullanım yoğunluğun ne kadar olduğu ve estetik beklentinizin ne kadar süreç oluşturduğu gibi noktaları göz önünde bulundurursanız, kullanım süresinde değişim oluşturabilirsiniz.

Tuffskin ürünün kullanılması sırasında yapıştırma işlemi yapıldıktan sonra iki saatten itibaren tezgahlar tekrar kullanılabilir bir hale gelmektedir. Ancak zeminin özelliklerine ve ortamın hava özellikleri gibi noktalara bağlı olarak maksimum 72 saat gibi bir süre içerisinde yapışma sonucu oluşacaktır. Belirli bir süre kullanım gerçekleştirilmesi ile birlikte kendiliğinden soyulma veya köşelerinden kalkma gibi sıkıntılı bir görüntü oluşturmaz. Maliyet anlamında ise bu ürün yüzey genişliğine, fire miktarına, yüzey şekillerine ve işçiliğe bağlı olarak değişebilir.

Uytaş Restorasyon olarak bu ürünün Türkiye Yetkili satıcı ve uygulayıcısız. Daha fazla bilgi için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz:

https://www.mermerkoruma.com