Mermere İşlemiş Leke Nasıl Çıkar?

leke tutmuş siyah mermer üzerinde silim ve parlatma makinesi

Silmesi, temizlemesi ve temiz tutması kolay bir malzeme olsa da mermer bazı lekeleri üstünde uzun süre tutup içine kadar işleyebilir. Genellikle kahve, limon, asitli gıdalar ve boya gibi malzemeler mermer üzerinde leke yaptığında bu lekeler mermerin iç kısmına doğru ulaşmaya başlar. Bu tür lekeler daha zor temizlenen lekeler oluşturmak ile birlikte ancak profesyonel şekilde mermer silimi ve parlatma gibi işlemler uygulanması ile ortadan kalkabilir.

Bildiğiniz üzere çoğu zaman evde tezgah ve zemin gibi noktalarda mermer,meyve suyu, çay veya sıcak bir içecek döküldüğünde kısa sürede lekeler oluşmaya başlar. Eğer hızlıca evinizde bulunan temizlik malzemeleri ile düzenli bir şekilde temizlik yaparsanız, bu lekeler ortadan kalkar ve mermerin içine işlemeden sökülüp atılır. Ancak gereken özen gösterilmediğinde ve leke uzun süre temizlenmediğinde içe doğru işlemeye başlayacaktır. Bu durum genellikle otel, iş merkezi, mağaza gibi büyük ve çok yoğun şekilde kullanılan bölgelerde ortaya çıktığında, mermer silimi ve parlatma hizmetleri alınması gerekir.

Profesyonel Leke Çıkarma Ne Zaman Yapılır?

Özellikle çok yoğun trafiğe sahip olarak gün boyunca kalabalık gruplarca kullanılan iş merkezi, alışveriş merkezi ve hastane gibi bölgelerde mermer üzerinde her gün onlarca farklı leke oluşabilir. Bu lekeler giderek çoğaldığında, mermer ilk etaptaki estetik görüntüsünü kaybeder, bozuk, istenmeyen ve rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkarmaya başlar. Bu nedenle düzenli temizlik yapılması ile her gün pratik temizlik malzemeleri kullanılabilir ve silme işlemi yapılabilir. Ancak bu rutin günlük temizlikler dışında daha profesyonel ve kapsamlı şekilde mermer silimi ve parlatma gibi hizmetler de almak gereklidir.

Mermere İşlemiş Leke Çıkarma Nasıl Yapılır?

Silme ve parlatma gibi işlemleri gerçekleştirmek için kendi evinizde veya işyerinizde bulunan basit temizlik malzemeleri yeterli olmayacaktır. Örnek olarak bir alışveriş merkezinde sürekli bir şekilde kahve ve sigara gibi maddelerin mermer üzerinde oluşturduğu lekeler artık giderek mermerin içerisine işleyecek, artık daha kötü bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Normal koşullarda da silme ve parlatma işlemini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyacağınız makineler ve malzemeler ancak profesyonel şekilde elde edilebileceği için firmamız gibi bir işletme üzerinden hizmet almanız gerekir.