Mermer Silim ve Parlatma Fiyatları

mermer silimi yapılmadan önceki hali ve sonraki hali. partlatılmış mermer

Standart olarak mermer denildiğinde akla ilk olarak kolay işlenebilen, şekil alabilen ve renkleri değişebilen bir yapı malzemesi gelir. Ancak mermer; çıkarıldığı bölgeye, işleme şekline, sertlik derecesine ve rengine göre değişen yapılar ortaya çıkarmaktadır. Bu değişimler mermerin kullanılması, temin edilmesi, fiyatları ve uygulanması gibi noktalarda değişimleri ortaya çıkardığı gibi silme ve parlatma hizmetlerinde de değişimler ortaya çıkarır.

Yine belirli bir şekilde mermer silme hizmetleri gerçekleştirmek için kullanılması gereken standart makineler ve bazı malzemeler bulunmaktadır. Bu makine ve malzemeler eğitim almış yani gerekli profesyonelliğe sahip personeller tarafından kullanılarak mermer silme ve parlatma hizmetleri gerçekleştirilir. Ancak bahsedildiği şekilde mermer türü ve rengi gibi noktalar değişim gösterdiği için kullanılacak ekip ve ekipmanların da değişiklik göstermesi sonucu fiyatlarda farklılık yaşanabilir.

Mermer Silim Ve Parlatma Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Ev, apartman, ofis,iş merkezi, alışveriş merkezi, otel veya düğün salonu gibi herhangi bir noktada mermer zeminlerde temizlik talebi için firmamızla görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada temizlik gerçekleştirilecek alanda öncelik ile ölçüler göz önüne alınır ve bu ölçülere bağlı şekilde yapılacak mermer silim hizmetinin fiyatları tespit edilmeye çalışılır. Ancak sadece hizmet gerçekleştirilecek alanın boyutları yeterli olmayacaktır.

Mermer silme hizmetleri gerçekleştirilirken genellikle mermerin en son kaç yıl önce temizlenmiş olduğu yani silme işleminin en son ne zaman yapıldığı da önemlidir. Çünkü mermer silim ve parlatma işlemleri gerçekleştirirken, çok uzun yıllardır temizlenmemiş zeminler üzerinde kısa süreli tek bir işlem yeterli dahi olmayabilir. Bu nedenle daha uzun süreli ve kapsamlı bir mermer silimi ve parlatma gerçekleştirilmesi gerektiğinde, hizmet fiyatlarında da buna bağlı olarak değişimler ile karşılaşılması mümkündür.

Ayrıca bu hizmetlerde fiyat belirleme gerçekleştirilirken yine kullanılmış olan malzeme türü yani hangi mermer türü seçilmiş olduğu önemlidir. Bazı işletmelerde veya konutlarda mermer çok ucuz ve ince kullanmış, bazılarında ise gayet kalın ve yüksek kaliteli mermer kullanılmış olabilir. Bu gibi durumlarda da mermer silimi hizmetlerinde fiyat değişiklikleri, uygulanacak işlemde ihtiyaç duyulan malzeme ve makine seçimine göre değişebilir.

Mermer Silim Ve Parlatma Fiyatları Uygun Mudur?

Genellikle mermer silim ve parlatma hizmeti verilmesi için öncelikle mermer türü belirlenir, ortamın metrekare ölçüleri göz önünde bulundurulur ve ardından yapılacak hizmet için bir fiyat belirlemesi gerçekleştirilir. Başlangıçta insan gücü kullanılmak üzere ithal cihazlar ve makineler ile gerçekleştirilen bu silim işlemlerinde, garantili bir temizlik elde edilmek ile birlikte uygulama fiyatları, metrekare başına gayet uygun ve avantajlı görülmektedir. Hatta yıllardır bu fiyatlar ile düzenli bir şekilde hizmet alan kişiler dahi yer almaktadır.