Mermer Yanıkları Çıkar Mı?

mermer lekesi oluşmuş bir yüzey

Mermer, estetik bir yapıya sahip olarak, görüntüsü ve kalitesi nedeniyle tercih edilen dekoratif bir malzeme olmasına rağmen birçok farklı faktör yapısının bozulmasına neden olabilir. Örneğin, genellikle evlerde mutfak tezgahlarında ve mermerlerinde karşılaşılan sıkıntılardan biri olmakla birlikte mermer yanıkları görülebilir. Aşırı sıcak bir malzemenin tezgaha temas etmesiyle oluşan mermer yanıkları konusunda da birçok ev sahibi bu lekelerin mermer silimi ve parlatma gibi işlemler ile geçip geçmeyeceğini merak edebilir.

Normal koşullarda mermer silimi ve parlatma hizmetleri gerçekleştirilirken makine ile uygulanan temizlik malzemeleri tüm lekelere nüfuz edebilmektedir. Yanıklar üzerinde de ev ortamında denenebilecek birçok farklı yöntem ile temizlik gerçekleştirmek yerine daha kesin bir sonuç için bu özel uygulamalar tercih edilebilir.

Mermer Yanıkları Nasıl Çıkarılır?

Aslında çok küçük ve daha yeni oluşmuş mermer yanıklarında hızlı bir müdahale ile evde küçük lekeleri kendiniz de çıkarabilirsiniz. Çok sıcak çaydanlık, tava, tencereyi mermer üzerine koymak, mermer üzerinde limon ya da asitli meyveler bırakmak bu lekelere neden olabilir. Eğer işletmelerde kullanılan büyük boyutlu mermerlerde ve zemin kaplamalarında bu tür sorunlar ile karşılaşılırsa, mermer silimi ve parlatma gayet net bir çözüm ortaya çıkarabilir. Ancak küçük lekelerde evde uygulanabilecek pratik çözümler de tercih edilebilir.

Bahsedildiği şekilde küçük ve çözümü kolay olabilecek lekelerde ev ortamında yapılabilecek bir müdahale gerçekten sonuç için çözüm elde edilmesini sağlayabilir. Örneğin, kısmen mermer üzerine sıcak bir cezve küçük bir leke bıraktığında, evde kullandığınız leke çıkarıcı temizlik malzemeleri, yağ sökücü, hafif bir sünger ile ovma veya bazen çamaşır suyu uygulama gibi noktalar çözüm sağlayabilir. Ancak leke ilk dönemde müdahale edilmeden bırakıldığında, uzun süre sonrasında artık bu lekeyi temizlemek çok daha zor bir hale gelecektir.

Uzun süre kalmış ve müdahale edilmemiş lekelerde ya da çok büyük alana yayılmış lekelerde profesyonel temizlik gerekir. Genellikle iş merkezi, alışveriş merkezleri, oteller, salonlar, ofis gibi büyük alanlarda firmamız tarafından verilen mermer silimi ve parlatma hizmetleri bu lekelerden kurtulmak için talep edilmektedir. Firmamız özel makinelerde, yine özel bir şekilde seçilmiş ve insan sağlığına zarar vermeyen kimyasallar kullanarak profesyonel bir işlem ile silme gerçekleştirir.

Mermer Yanıkları İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anlatıldığı üzere mermer üzerinde istenmeyen yanık lekeleri ve sarı lekeler oluşması için mermer üst kısmına çok sıcak malzemeleri direkt olarak koymamanız gerekir. Yanık gibi leke oluşturacak tarzda limon, asitli içecekler, asitli gıdalar mermer ile temas edip uzun süre bekletilmemelidir. Bu tarz hatalar gerçekleştirilmiş olsa dahi hızlı bir çözüm ederek mermeri tekrar temiz bir hale getirmek için mermer silimi ve parlatma hizmetleri talep edilerek çözüm elde etmeyi seçmelisiniz.

Mermer Yanıklarından Nasıl Koruyabilirim?

Mermer yanıklarından TuffSkin mermer koruma çözümü ile kurtulabilirsiniz. Mermerin üzerine kaplanan polyester kaplama sayesinde yüzeyler lekelerden ve yanıklardan yıllarca korunabilir. 200 dereceye kadar sıcağa dayanıklı bu kaplama ile bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz.