Koruyucu Taş Emprenyesi Nedir?

koruyu emprenye uygulanmış bir taş öncesi ve sonrası

Bir malzemenin bünyesine, farklı yöntemler kullanılması ile birlikte bazı kimyasalların emdirilmesi işlemi emprenye işlemi olarak adlandırılır. Bu işlem özellikle doğal yapı malzemeleri üzerinde uygulanır ve bu sayede malzemenin ömrünü uzatan bir sonuç elde edilir. Koruyucu taş emprenyesi ise traverten veya kalker gibi doğal taşlar üzerinde uygulanarak, malzemenin daha güçlü hale gelmesini sağlamaktadır. Bu hizmet, restorasyon sırasında doğal taş yüzey koruma gibi bir ad ile de tanımlanır.

Koruyucu Taş Emprenyesi Nerelerde Uygulanır?

Restorasyon çalışmaları sırasında koruyucu taş emprenyesi farklı kimyasal malzemeler sayesinde granit, traverten ve mermer gibi doğal taşlar üzerinde uygulanabilir. Bu nedenle çalışmanın adı doğal taş yüzey koruma olarak da adlandırılabilir. Bahsedilen bu doğal taşlar özellikle yanlış malzemeler kullanılması, yanlış fiziksel temaslarda bulunma ve darbeler sonucu gayet zor lekeler ile karşılaşabilir. İşte bu lekelere müdahale edebilmek ve lekelerin oluşmasını engelleyerek doğal taşın yapısını korumak için emprenye uygulanır.

Doğal taş emprenye uygulama alanları arasında bahsedildiği şekilde mermer, traverten, granit ve oniks gibi taşlar yer alır. Bu doğal taşlar günümüzde mutfak tezgahları başta olmak üzere zemin kaplaması, duvar kaplaması, döşeme, merdiven basamakları, lavabo, küvet ve klozet gibi birçok farklı alanda kullanılır. Özellikle mutfak tezgahlarında ve banyo tezgahlarında kozmetik, pas lekeleri, gıda lekeleri ve limon lekesi gibi çok sert lekeler açısından bu koruma önemlidir.

Sert ve çıkarılması zor lekelerin oluşması sonrasında silme ve parlatma gibi daha zahmetli işlemler gerekeceği için öncelikle doğal taş yüzey koruma uygulanarak bu lekelerin oluşması engellenebilir. Emprenye işlemi sayesinde özel bir kimyasal kullanıldığı için taşın üzerindeki gözenekler doldurularak, istenmeyen zararlı maddelerin hatta gereğinde mikroorganizmaların taş üzerine işlemesi engellenir.

Koruyucu Taş Emprenyesi Nasıl Uygulanır?

Firmamız tarafından da klasik şekilde doğal taş yüzey koruma hizmeti olarak verilen koruyucu taş emprenye işlemi, özellikle dış faktörlere bağlı bozulma ve lekelenmelerin önüne geçmektedir. Yani traverten veya granit gibi yüzeylerde oluşabilecek kireçlenme, tuz kusması, pas, yosun ve hava lekeleri engellenebilir. Bu işlemi gerçekleştirmek için sadece çok basit ve etkili bir kimyasal kullanılması gerekmektedir.

Profesyonel bir şekilde elde edilebilecek ve yine uygulaması profesyonel şekilde yapılabilecek bu kimyasal malzeme; sabun, limon, yapıştırıcı ve gıda lekelerinin engellenmesine yardımcı olmaktadır. Profesyonel bir koruma yöntemi olarak belirli miktarda ve belirli sürede uygulama gerçekleştirilmesi için özenli ve nitelikli bir çalışma yapılması gerekir.

KORUYUCU KİMYASAL SATIN AL