Traverten Zemin Temizliği Nedir?

traverten yüzey temizleme ve parlatma yapan iki kişi

Restorasyon ve bakım çalışmaları içerisinde traverten temizleme önemli bir yer oluşturmaktadır. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için silme, koruma, cilalama ve parlatma gibi farklı aşamalar ile uygulamalar gerçekleştirilir. Yumuşak ve gözenekli bir dokuya sahip olan doğal taş traverten ancak yine doğal taş temizliği sayesinde özelliği korunarak, ilk günkü gibi tertemiz bir hale getirilebilir.

Gözenekli yapısı nedeniyle traverten belirli bir zaman kullanım sonrasında hızlı bir şekilde kirlenir ve özellikle yosun tutma gibi bir sonuç ortaya çıkarır. Bu durumda traverten temizliği gerçekleştirmek içinde mermer veya diğer taşlardan yapılan temizlik dışında daha özel makineler, sistemler ve kimyasallar kullanmak yani doğal taş temizliği yapmak gereklidir. Bu konuda firmamız doğal taş kristalize cila veya koruma gibi uygulamalar gerçekleştirerek hizmet vermektedir.

Traverten Zemin Temizliği Nasıl Yapılır?

Genellikle iç mimari alanında kullanılsa da dış mimaride de bahçe, teras, zemin, merdiven ve farklı noktalarda kullanımı görülen traverten temizliğinin gerçekleştirilmesi için özel bir bakım işlemi gerçekleştirilir. Firmamızın özel bir şekilde temin etmiş olduğu bu makineler ve kimyasal ile yapılan doğal taş koruma işlemi traverten temizliği olarak adlandırılır. Özellikle kullanımda estetik görüntünün elde edilmesi açısından da doğal taş ıslak efekt oluşturma işlemi yine restorasyon çalışmalarında traverten temizliği kapsamında yer almaktadır.

Örnek olarak doğal taş ıslak efekt oluşturulması, parlak ve canlı bir görüntüyü devam ettirmek için önem arz etmektedir. Hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda yapılacak bu uygulama genellikle müstakil evlerde veya mutfak duvarları gibi noktalarda hatta işletmelerde teras alanlarında tercih edilmektedir. Profesyonel bir şekilde hizmet veren personellerimiz, kaliteli malzeme kullanımı ile doğal taş ıslak efekt uygulaması gerçekleştirirken, olumlu bir değişim işlemi ortaya çıkarmaktadır.

Traverten Koruma Nasıl Sağlanır?

Islak efekt oluşturma ve kristalize cila gerçekleştirme gibi işlemler sayesinde traverten zeminlerde temizlik sağlanarak yeniden istenilen estetik kullanım elde edilebilir. Ancak koruma işlemi gerçekleştirmek açısından ise doğaltaş yüzey koruma işlemleri sayesinde traverten zeminlerde elde edilen temizliğin korunması ve aynı zamanda da malzemenin korunması sonucu elde edilebilir.

Günümüzde genellikle banyo tezgahında, mutfak tezgahlarında ve bankolar üzerinde traverten malzeme üzerinde koruma için özel kimyasal malzemeler kullanılır ve bu malzemeler traverten yapısına zarar vermeden koruma oluşturur. Emprenye adı verilen bu işlemi gerçekleştiren profesyonel personellerimiz, aslında traverten zeminlerde pas, yosun, leke ve kireçlenme gibi sıkıntıların önüne geçer.