Çimstone Nedir?

İtalyan bir firma tarafından geliştirilmek ile birlikte yapı dünyasına katılmış olan çimstone, yüksek düzey bir teknoloji sayesinde elde edilmektedir. Bu teknolojik yöntem sayesinde kuvars esaslı kompoze bir taş elde edilirken, kuvars sayesinde de doğadaki en sert yapılardan biri sağlanmaktadır. Yani çimstone içeriği sayesinde hem sağlam hem dayanıklı hem de estetik bir yapı oluşturur. Bu yapısıyla birlikte mutfak tezgahları öncelikli olmak üzere birçok farklı alanda kullanılmaktadır.

Çimstone Neden Kullanılmaktadır?

Ev sahipleri, işletme sahipleri ve yapı müteahhitleri tarafından çimstone çizilme ve aşınmaya karşı dayanıklı olduğu için birçok farklı alanda tercih edilmektedir. Örnek olarak merdiven basamakları, zemin ve sehpa gibi alanlarda çizilmeye karşı dayanıklılığı sayesinde uzun ömürlü bir kullanım oluşturmaktadır.

Çimstone gözeneksiz bir yapıya sahip olduğu için üzerinde gıda, yiyecek, içecek veya temizlik malzemeleri nedeniyle leke oluşturmadan kullanılabilir. Üstelik özel bir bakım işlemi gerçekleştirmeden dahi kullanılması mümkündür. Çünkü hijyenik bir malzeme olarak farklı renkler ile kullanıldığında yine pratik temizlik malzemeler ile kolaylıkla istenildiği her an temizlik yapılabilir.

Çimstone temizliği gerçekleştirmek için istediğiniz malzemeleri kolaylıkla kullanabilirsiniz. Örnek olarak çimstone mutfak tezgahlarında bulunan tüm lekeleri bir ıspatula yardımı ile ya da isterseniz ıslak bir bez ile temizleme imkanınız bulunmaktadır. Mermer veya granit tezgahlarda olduğu gibi hassasiyet gösterme ihtiyacı bulunmadan çamaşır suyu veya farklı temizlik malzemeleri ile kolaylıkla temizlik yapılabilir. Ancak çok basit bir ayrıntı olarak bu tezgahlarda temizlik gerçekleştirdikten sonra ıslak bırakmak gerekmektedir.

Çimstone Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çimstone temizlik işleri çok kolay gerçekleştirilen dayanıklı, sert, aşınmaz, çizilmez ve rahatlık sağlayan bir malzeme olarak görüldüğü için her noktada kullanılan bir malzeme olmaya başlamıştır. Bahsedildiği şekilde temizlik işlemi çok kolaylıkla gerçekleştirilebilir.Ancak yine de tahrip edilemez yani bozulmaz bir malzeme de değildir.

Çimstone malzeme çok yüksek ısı şoklarına ve çok yüksek PH değerlerine sahip etkilere karşı dayanıklı olmayabilir. Çok fazla ısı ve tuz ruhu gibi asidik malzemeler çimstone tezgahlar ya da zeminler üzerinde kullanılmamalıdır. Sert ve sağlam yapısı bulunduğu için ayrıca çizilmez olduğu için üzerinde direkt doğrama ve kesme işlemleri yapmak mümkün olsa da kesme tahtası gibi malzemeler mutlaka kullanılmalıdır.

Zemin üzerinde gözenekler bulunmadığı için bakterilerin yerleşmesi imkanı bulunmamasına rağmen yine de tezgah üzerinde iyi bir temizlik yaparak ve doğrama tahtası kullanarak yiyecek hazırlamak daha doğru olacaktır. Bu tezgahların üzerinde cila ve parlatma işlemi uygulanması gerekmemek ile birlikte bakteri üremediği için banyo ve mutfak gibi alanlarda da çok sık kullanılmaktadır.

Çimstone Tezgah Nasıl Korunur?

Çimstone doğal bir taş olmadığı için silim işlemi ve restorasyonu yapılamamaktadır. Bu yüzden çimstone tezgahların kullanım öncesi korunması önemlidir zira üzerine sıçramış bir leke kolay kolay çıkmayacaktır ve  restorasyon yapılması da mümkün olmayacaktır.
Piyasada kimyasal bazlı bir çok koruyucu mevcut ancak çimstone için en uygun koruma çözümü  TuffSkin mermer korumadır.  Tuffskin kaplama sayesinde çimstone tezgahlarınız yıllarca leke yüzü görmez ve parlaklığını muhafaza eder.

Uygulama hakkında bilgi için:
http://www.mermerkoruma.com/