Siyah Mermer Nasıl Parlatılır?

siyah mermer masa öncesi ve sonrası

Genellikle mermer beyaz ve krem rengi gibi tonlarda kullanılan bir malzeme olsa da bazen siyah mermer seçimi de gerçekleştirilebilir. Özellikle son yıllarda mutfak tezgahı uygulamalarında ve bazen merdiven gibi noktalarda toros ve diğer siyah mermer türlerinin kullanıldığı görülmektedir. Ancak siyah mermer, beyaz mermere göre temizliği ve parlatma gibi işlemleri daha zor yapılabilen bir üründür. Bu nedenle klasik ve pratik yöntemler uygulamak yerine daha iyi bir sonuç için mermer silimi ve parlatma gibi bir hizmet tercih edilebilir.

Özel makineler ile gerçekleştirilen mermer silimi ve parlatma hizmetleri, siyah mermer zeminler üzerinde dahi gerçek parlaklığı ve estetik görüntüyü tekrar ortaya çıkarabilir. Aslında parlatma işleminin temelinde bakım yapmak ve yüzeyi düzleştirmek yer alır. Bu nedenle taşlama yapan makinenin hızı, kullanılan ekipmanlar, makinenin kalitesi, kullanılan taş gibi birçok nokta parlatma sonuçlarını etkiler. Yani bu kadar hassas noktalar bulunurken, evde uygulanabilecek basit yöntemler geçici bir parlaklık oluşturur.

Uzun Süreli Siyah Mermer Parlatma Nasıl Yapılır?

Siyah mermer diğer mermer ürünlerine göre yüksek kuvars içeriğine sahip olduğu için cila ve parlatma işlemi makine gibi ekipmanlar kullanılması ile dahi gayet zor ve uzun olur. Aşınma oluşmaması ve iyi bir zımparalama oluşturarak cilanın net şekilde ortaya çıkmasını sağlamak için eğitimli ve uzman personeller bu işlemi gerçekleştirmelidir. Ancak bu şekilde nitelikli bir mermer silimi ve parlatma işlemi gerçekleştirildiğinde, daha sonraki süreçlerde temizlik malzemeleri, su ve pratik ürünler parlaklığı korumak için faydalı olabilir.

Profesyonel şekilde gerçekleştirilecek bir mermer silme ve parlatma işlemi siyah mermer üzerinde uygulanmadan önce mutlaka zemin temizliği sağlanır. Kuru ve temiz bir zemin üzerinde parlatma işlemi için öncelikle hasarlı, çatlak ve kırık noktalarda onarım yapılır. Pürüzsüz bir zemin elde edildikten sonra parlatma derecesi belirlenerek, özel bir makine ile birlikte diskler ve ek malzemeler kullanılarak siyah mermer parlak bir zemin haline getirilir.

Siyah Mermer Parlatma Sonrasında Önemli Noktalar

Siyah mermerin parlatılması işlemi zahmetli ve uzun bir iş olmakla birlikte parlatma işlemi yapıldıktan sonra da bazı noktalara dikkat etmek önemlidir. Firmamız özellikle mermer silme ve parlatma hizmetleri verdikten sonra siyah mermer üzerinde dikkat etmeniz gereken noktalarda belirli bilgiler vermektedir. Örneğin, parlatılmış zeminin kurutulması ve göz kamaştırıcı parlaklığının kaybolmaması için temiz tutulması önemlidir.

Siyah mermer zeminlerde mutlaka genel zemin bakımı gündelik olarak düzenli şekilde yapılmalı ve yine periyodik olarak cilalama yani parlatma hizmeti talep edilmelidir. Tam parlatılmış bir yüzeyde artıklar ve yerdeki nemin uzaklaştırılması için dönem dönem elektrikli süpürge kullanılabilir. Ayrıca asitli ve sert malzemeler, sarı leke veya yanık lekeleri oluşturabileceği için yüksek dikkat gerekir