Beton Parlatılır Mı?

beton yüzeye işlem yapan bir usta

Eski dönemlerde zemin kaplama ve duvar kaplama gibi noktalarda çok daha sanatsal, estetik ve sağlam sonuçlar elde etmek için mermer gibi malzemeler kullanılırdı. Ancak günümüzde neredeyse tüm bu noktalarda daha pratik ve uygun fiyatlı bir yöntem olduğu için betonarme yapılar ile uygulamalar sağlanmaktadır. Bu durumda da eski zamanların parıltılı ve ihtişamlı görüntüsü, beton sayesinde elde edilmediği için beton parlatılabilir mi gibi bir soru birçok kişinin aklına gelmektedir. Bu konuda firmamız sayesinde beton silim ve parlatma hizmetleri alabileceğinizi rahatlıkla belirtebiliriz.

Beton Silim Ve Parlatma Hizmetleri Nasıl Verilir?

Zemin oluşturmak için doğal taş yapısı ile kullanılan granit ve mermer gibi malzemeler dışında hem yaşam hem çalışma alanlarında beton en çok kullanılan yapı malzemelerinden birini oluşturmaktadır. Çok sık şekilde kullanılan beton yapı malzemeleri, yine özellikle iş yerleri düşünüldüğünde yoğun trafik nedeniyle sıklıkla kullanıldığında çok daha çabuk kirlenen ve yıpranan bir yapı ortaya çıkarır. Bu nedenle beton silim ve parlatma, yapılarda nitelikli görüntünün daha güçlü bir şekilde elde edilmesi ve korunması için önemli bir hizmet olarak görülür.

Beton yüzeyler üzerinde parlaklığın sağlanması ve kalıcı temizlik elde edilebilmesi için beton silim ve parlatma kolaylıkla talep edilebilir. Özellikle kiri çok fazla gösteren, kolay kolay çizilen ve çatlayan betonlarda öncelikle basit bir onarım yapıldıktan sonra silme ve parlatma ile kolaylıkla temizlik sağlanabilir. Pratik bir teknolojiye sahip olarak özel makineler ile gerçekleştirilen bu uygulamada yine alanında eğitim almış personeller, doğru malzemeleri kullanarak hizmet verir.

İthal parlatma makineleri sayesinde yine özel taşlar ve malzemelerin kullanıldığı bu uygulama belirli bir eğitim alındıktan sonra yapıldığı için ekiplerimizde tam profesyonel personeller yer almaktadır. Bu sayede evinizde, iş yerinizde, mağazalarda, açık alanlarda, salonlarda veya fabrikalar gibi birçok farklı alanda beton silim ve parlatma hizmetini alarak, sağlıklı ve parlak bir görüntüyü kolaylıkla elde edebilirsiniz.

Beton Silim Ve Parlatma Avantajları Nelerdir?

Aslına bakılırsa beton silim ve parlatma işlemi genellikle temizlik yani parlaklık elde edilmek için uygulanan bir işlem olarak görülür. Ancak farklı avantajlar açısından bakıldığında ise beton tarihi yapılarda kullanılan mermer granit ve doğal taşlara göre dayanıklılığı düşük bir malzeme oluşturur. İşte bu düşük süreli dayanıklılığının arttırılması ve daha uzun ömürlü bir kullanım elde edilmesi açısından da silme ve parlatma uzun vadeli dayanıklılık sonucu ortaya çıkarır.

Dış görünüş anlamında parlak ve temiz bir görüntünün ortaya çıkmasına avantaj sağlayan beton silimi parlatma hizmeti, aynı zamanda dayanıklı arttırarak yapıya ömür katar. Yani dış görünüşte elde edilen avantaj kadar iç yapıda da çok önemli bir avantaj elde edilebilir. Üstelik hiçbir zararlı malzeme kullanılmadan yapılan bu işlem, betonun yapısının bozulması gibi bir sonuç ortaya çıkarmaz.