Granit Nasıl Parlatılır?

Mermer ile benzer bir görüntü yapısı oluşturan granit, genellikle zemin kaplama gibi alanlarda ya da merdivenlerde kullanılan bir malzemedir. Değişen çeşitlere ayrılmakla birlikte granit karışık bir birleşime sahiptir. Kristal sert yapısı ile birlikte zeminlerde estetik ve güzel bir görüntü ortaya çıkarır. Fakat bu parlak görüntü belirli bir süre sonrasında kaybedilebilir. İşte bu durumda granit silimi ve parlatma hizmetleri gerçekleştirilerek, yeniden estetik ve ışıl ışıl bir görüntü elde edilmesi mümkündür.

Silme ve parlatma uygulamaları genellikle çok yoğun insan trafiğinin bulunduğu yani zeminin çok fazla kullanıldığı bölgelerde daha sık ortaya çıkan ihtiyaçların arasında yer almaktadır. Temel olarak iş merkezi, apartman girişi, AVM gibi sık kullanılan alanlarda zeminin tekrar parlak ve tertemiz görünmesi için granit parlatma işlemi gerçekleştirilerek tertemiz bir görüntü tekrar elde edilir.

Granit Silimi Ve Parlatma Nasıl Yapılır?

Granit, doğal taş bir materyal olmakla birlikte hem sert hem de dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle genellikle çok daha yoğun bir şekilde kullanım görülen hastane, iş merkezi, otel ve devlet daireleri gibi alanlarda zemin kaplaması için granit tercih edilir. Geniş bir kullanım alanı sağlaması ile birlikte çok yoğun kullanıldığı içinde ev ve ofis gibi alanlara göre daha fazla yıpranma ve kirlenme gösterir. Özellikle yüzeydeki aşınma ile kirli bir görüntü ortaya çıkardığında, granit silimi ve parlatma işlemi yapılarak yeniden tertemiz bir görüntü elde edilebilir.

Silme ve parlatma işlemi alanında uzman hale gelmiş yani gereken tüm eğitimleri almış bir ekip tarafından gerçekleştirilir. Bu işlemleri gerçekleştirmek için gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında üretilmiş yani yerli veya ithal özel makineler kullanılır. Elektrik bağlantısı ile birlikte kullanılan bu makinelerin iç kısımlarında belirli malzemeler ve kullanılan granitin çeşitlerine ya da boyutlarına bağlı olarak değişen ekipmanlar yer alır.

Deneyimli personeller granit parlatma hizmetleri gerçekleştirmek için makine ve ekipmanları hazırladıktan sonra kullanımı engellenmiş yani boşaltılmış alanda işlem gerçekleştirir. İşlem gerçekleştirilirken, granitin türü tespit edildikten sonra kusursuz bir temizlik oluşturması için en uygun silme ekipmanları ve malzemeler ile en uygun sürede garantili bir sonuç elde edilmesine özen gösterilir.

Granit Silimi Ve Parlatma Fiyatları

Malzemeler belirlenerek özellikle işlem gerçekleştirilecek alanda boyut ölçüm çalışmaları da yapıldıktan sonra granit silimi ve parlatma işlemleri için fiyat belirlenmesi de mümkündür. Genellikle alanın boyutlarına göre fiyatının belirlenmesi daha kolay olmakla birlikte gayet uygun rakamlar sayesinde de çoğu zaman periyodik olarak bu hizmeti alabilirsiniz. Yani ev gibi ortamlarda birkaç senede bir ve işletme gibi ortamlarda kullanım yoğunluğuna bağlı daha sık olarak temizleme hizmeti talep edilebilir.