Mermerde Limon Lekesi Nasıl Çıkarılır?

mermer üzerinde şarap ve limon lekesi

Mermer gibi sert, dayanıklı ve parlak bir malzeme üzerinde en ağır lekeyi bırakacak gıda malzemelerinden birini limon oluşturmaktadır. Özellikle mermer tezgahlar, sehpa, masa ve bankolar üzerinde limon hiç istenmeyen ve kötü bir lekeye neden olabilir. Hele ki bu leke ilk etapta müdahale edilmemiş bir leke ise yorucu bir temizliğe de neden olabilir. Bu durumda daha kesin bir sonuç için mermer silimi ve parlatma ya da tezgah parlatma gibi hizmetler talep eden kişiler bulunmaktadır.

Özellikle günlük hayatta evlerde, otel, restoran ve kafeterya gibi işletmelerde sıklıkla karşılaşılan bu leke hemen müdahale edilmesi gereken bir lekedir. Çünkü bu tür ortamlarda mermer masa ve tezgahlar üzerinde limon neredeyse her gün kullanılan bir malzemedir. Ancak asidik yapısı gereği mermer üzerinde kısa bir süre kalsa dahi leke oluşturmaya başlar.

Mermer malzemeler üzerinde bu lekenin oluşmaması için temas anından itibaren fazla beklemeden su ile müdahale edip temizlik oluşturmak önemlidir. Özellikle işletmelerde çok yoğun kullanılan tezgahlarda sürekli bir şekilde limon temas ettiği için her an temizlik yapmak kolay olmamaktadır. Ayrıca bu tür noktalarda sürekli bir şekilde tezgah değişimi yapılması da yüksek bir masraf ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle daha temiz bir kullanım elde etmek için tezgah silimi ve parlatma gibi hizmetler talep edilebilir.

Eğer tezgah silimi ve parlatma gibi bir hizmet talep ediyorsanız; otel, konut, restoran, kafeterya ve eğlence merkezi gibi birçok farklı noktada tertemiz bir mutfak kullanımı için öncelikle belirli bir süre ayırmanız gerekecektir. Çünkü örnek olarak bu hizmeti firmamız üzerinden aldığınızda, personellerimiz gereken makine,ekipman ve kimyasallar ile adresinize ulaşarak tezgah üzerinde birkaç saatlik bir işlem gerçekleştirir. Bu sayede istenmeyen limon lekeleri mutlak bir şekilde tezgah üzerinden uzaklaştırılabilir.

Mermerde Limon Lekesi Nasıl Hızlı Temizlenir?

Birkaç farklı tüyo göz önünde bulundurulursa, özellikle evlerde ve yoğun kullanılmayan tezgahlarda limon lekesi hızlı bir şekilde temizlenebilir. Örneğin, hızlı bir şekilde müdahale ederken karbonat ile suyu karıştırıp leke üzerine uygularsanız, limon lekesini çok fazla eskimemiş bir leke ise temizleyebilirsiniz. Benzer bir etki oksijenli su kullanılması sayesinde de elde edilebilir. Eğer restoran, otel veya kafeterya gibi işletme mutfaklarında kullanılan tezgahlarda gün boyu sürekli şekilde temaslar oluşuyor ise Tuffskin mermer koruma çözümünü deneyebilirsiniz.