Doğal Taştan Harç Lekesi Nasıl Temizlenir?

harç çimento

Mermer, granit, kalker veya farklı doğal taşlar zemin ya da yüze kaplama malzemesi olarak kullanılırken, döşeme işleminin yapılması için belirli yapı malzemelerinden de ek olarak kullanılması gerekir. Örneğin, çimento, yapıştırıcı veya alçı ile elde edilmiş harç gibi malzemeler kullanılarak doğal taşların yapıştırma işlemleri gerçekleştirilir. Ancak işlemler sırasında taş üzerinde harç lekesi kalabileceği için doğal taştan harç lekesi temizleme için de ayrı bir malzeme kullanılması gerekir.

Yapı zeminleri ve duvarlarında doğal taşların kullanılması sırasında bu tür lekeler oluştuğunda, temizlik için farklı yöntemler de denenebilir. Klasik temizlik malzemeleri, kimyasallar veya sadece su ile temizlik gerçekleştirmek ile mümkün olabilir. Ancak bu tarz bir temizlik gerçekleştirmek bazen zor bazen de çok uzun sürebilir. Bu nedenle bu işlemi gerçekleştirmek için özel olarak üretilmiş pratik kimyasallar ve çözücüler kullanılabilir.

Doğal Taş Harç Lekesi Çin Profesyonel Ürünler

Yapı işlemleri sonrasında doğal taş üzerinde harç lekesi ile karşılaşıldığında, bu lekelerin temizlenmesi için pratik şekilde kullanılabilecek kimyasallar yer almaktadır. Bu tip ürünler Alman teknolojisi ile üretilmiş çimento temizleyici kimyasal olarak bilinmekle birlikte özellikle dış mekanda kullanım için çok uygun bir yapı göstermektedir. Yani zemin veya duvar kaplamalarında oluşan ağır kirlerin, inatçı çimento ve harç lekelerinin kolayca temizlenmesine yardımcı olurlar.

Örnek olarak bir yapıda mermer zemin üzerinde istinat duvarlarının örülmesi ya da bazı küçük inşaat çalışmaları sırasında harç kalıntıları mermer üzerinde kalabilir. Bu kalıntılar ıspatula ve kimyasal temizleyiciler vasıtasıyla kazınarak temizlenirse, mermerde hasar oluşturabilir. Bu nedenle çimento temizleyici kimyasalı bu tür bir hasarı ortadan kaldırarak, pratik ve kolay bir temizlik imkanı ortaya çıkarır.

Çimento temizleyici kimyasal yeni döşenmiş veya eski porselen karolar, fayanslar, toprak döşemeler ve doğaltaş zeminler üzerinde etkili bir kullanım ortaya çıkarmaktadır. Konsantre bir yapıya sahip olan bu ürün, güçlü bir deşarj yapısı sayesinde de asit bazlı olarak kullanılarak çimento lekeleri üzerinde hızlı etki sağlar.

Çimento Temizleyici Kimyasal Nasıl Uygulanır?

Çimento harç lekelerinin bulunduğu zemin üzerinde çimento temizleyici kimyasal uygulamak için pratik bir şekilde asit bazlı kullanım gerçekleştirilir. Şişe ölçüsü ile elde edilen bu ürün 1 veya 5 litre gibi kapasiteleri ile kullanım alanının boyutlarına göre tercih edilebilir. Zemin üzerinde direkt olarak uygulama gerçekleştirilir ve kısa bir süre sonrasında çimento ya da harç gibi istenmeyen maddeleri zeminden çözerek, kolayca temizlenmesini sağlar.