Matlaşmış Mermer Nasıl Parlatılır?

Metamorfozik etki sayesinde doğada oluşmuş yapısı ile elde edilen mermer, kesim ve cilalama gibi işlemler sonrasında masa,tezgah, zemin veya banko gibi birçok farklı alanda kullanılabilir. Mermer ilk etapta parlak, estetik ve sağlıklı bir görüntüye sahip olsa da düzensiz kullanımı ve uzun yıllar sonrasında mat bir görüntü ortaya çıkarabilir. Bu durumlarda mermerin tekrar pırıl pırıl görünmesi için mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem sağlanabilir.

Mermer Silimi Ve Parlatma Nedir?

Yaşam veya çalışma alanı açısından aklınıza gelebilecek her bölgede zemin,tezgah veya kaplama için kullanılmış mermerler zamanla estetik yapısını kaybedebilir. Çünkü çok yoğun bir trafik ile kullanılması veya günlük temizliğin düzenli bir şekilde yapılmaması sonucunda mermer doğal bir taş olarak çizilme, lekelenme ve matlaşma gibi etkiler gösterir. Hele ki çok fazla kullanılan mermer yüzeyler bu etkileri çok daha hızlı ve güçlü bir şekilde ortaya çıkarır.

İlk uygulandığı gün kadar parlak, temiz ve estetik bir görüntüye sahip olması için mermer üzerinde sürekli bir şekilde temizlik uygulaması önemlidir. Bilhassa tam profesyonel bir yaklaşım ile kesin bir çözüm elde etmek için mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem uygulanabilir. Bu işlem dış faktörlere karşı mermerin tekrar canlı görünmesini sağlayan temizleyen ve pratik bir işlem olarak uygulanmaktadır.

Mermer Silme Ve Parlatma Nasıl Uygulanır?

Mermer silme ve parlatma uygulamasının gerçekleştirilmesi için öncelikle mermerin türü, boyutları ve kaç yıldır temizlik uygulanmamış olduğu gibi noktalar göz önüne alınır. Daha sonrasında mermerin temel rengi ve özelliklerine bağlı olarak seçilen kimyasallar ve parlatma taşları ile birlikte mermer silme makineleri kullanılır.

İthal bir şekilde temin edilen özel silme makineleri yine bu konuda eğitim almış profesyonel personeller tarafından kullanılarak işlem sağlanır. Günümüzde bu hizmetin verilebileceği alanlar arasında evler, ofisler, oteller, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, apartmanlar, merdivenler,tezgahlar, basamaklar, dış cephe kaplamaları, banyo tezgahları, bankolar ve masalar gibi bir çok alan bulunmaktadır.

Sayılan birçok farklı bölgede özellikle uzun yıllardır artık temizlenmesi imkansız hale gelen mat bir görüntü ve kolay kolay sökülmeyen lekeler mermer silimi ve parlatma sayesinde ortadan kalkabilir. El değmeden özel makineler ile gerçekleştiren bu silim işlemi sonrasında parlatma içinde yine özel bir şekilde kimyasallar kullanarak sonuç elde edilir.

İşlem silme, parlatma ve ardından cilalama gibi kademeli bir çözüm sağladığı için mermerde hem parlak ve yeniden ışıldayan bir görüntü elde edilir hem de korunabilecek bir mermer yapısı sağlanır. Çünkü kimyasal temizlik sağlayan bu parlatma ve cilalama hizmeti, aynı zamanda dolgu uygulama gibi bir çözüm oluşturduğu için mermer arasındaki çatlak ve çizikleri de ortadan kaldırır.