Mermer Çizilir Mi?

Mermer, her ne kadar sert, dayanıklı ve doğal yapısıyla tezgah, zemin ve merdiven gibi birçok noktada kullanılsa da çizilme olasılığı her zaman yer almaktadır. Örneğin, bir restoranda şık ve ağır masalar kullanılırken, bu masaların mermer zemin üzerinde sert bir şekilde hareket ettirilmesi sonucunda hiç istenmeyecek çizikler ortaya çıkabilir. Bu çizikler özellikle estetik görüntüyü bozacak istenmeyen durumlar olacağı için mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem ile çizikler ortadan kaldırılabilir.

İşletmelerde her ne kadar dikkat edilse de mermer çizikleri sıklıkla karşılaşılan sorunlar olurken, evlerde bu tarz sorunların daha az yaşanması mümkündür. Örnek olarak evlerde mutfak tezgahı mermer olduğunda bıçak,tencere, doğrama tahtası veya tabak gibi eşyaların mermer üzerinde dikkatli kullanılması sayesinde çizikler engellenebilir. Ancak aynı binada merdivenler yüksek ihtimalle eşya taşıma veya darbeler gibi noktalar sonrasında çizildiğinde,mermer silimi ve parlatma sayesinde bu çizikler ortadan kaldırılarak yeniden pürüzsüz bir mermer elde edilebilir.

Mermerde Çizilme Nasıl Ortadan Kalkar?

Bahsedilen birçok farklı neden dolayısıyla mermerde çizilme ile karşılaşıldığında, firmamız üzerinden alınacak mermer silimi ve parlatma hizmetleri, bu çiziklerin çok derine işlememiş olması sayesinde kaldırılmasını sağlar. Aslında özel makineler ile yapılan bu uygulama mermer üzerinde görülen kılcal çizikleri çok hızlı bir şekilde yok ederken, biraz derin çizgilerin kaldırılması için daha fazla uğraşılması gerekebilir. Fakat çok derine kadar işlemiş yani artık çatlak ya da kırık haline gelmiş çizikler için bazen dolgu malzemeleri kullanılarak temizleme sonrasında yapılan cila gibi işlemler ile fark edilmeyecek çizikler elde edilebilir.

Mermer Çizik Giderme Nasıl Yapılır?

Mermer yüzeylerde mermer silimi ve parlatma işlemleri gerçekleştirilmesi ile birlikte kılcal çiziklerden en derin çiziklere kadar uygulanabilecek yöntemlerde özel makineler işlem gerçekleştirilir. Bu tip cihazlar profesyonel kişiler tarafından kullanılabilecek ve içeriğinde mermerin üzerinde aşınmadan ve zarar görmeden etki gösterecek kimyasallar ile çalışır. Genellikle yüzey bakımı ardından silim ve sonrasında parlatma işlemleri sırasıyla yapıldığında, birkaç saat içerisinde rahatsız edecek çizik ayrıntılar göz önünden kaldırılır.

Mermer silimi ve parlatma işleminin gerçekleştirileceği noktaya bu cihazlar ve özel temizleme malzemeleri ile ulaşan ekiplerimiz sadece elektrik bağlantısı gibi bir ihtiyaç ile çalışma gerçekleştirir. Genellikle silme işlemi yapılacak yüzeyin eşyalardan uzaklaştırmış olması ve belirli bir süre boş tutulması gerekebileceği için daha önceden kararlaştırılmış gün ve saatte siz rahatsızlık ve aksaklık yaşamadan planlı bir çalışma ile hizmet tamamlanır.

Mermer Çizilmesi İçin Çözüm Nedir?

Mermer ve benzeri doğal taş yüzeyler, gözenekli ve tıpkı sünger gibidir. Bu yüzden zamanla çizilebilir. Bu sorunu tamamen ortadan kaldıran kaplama yüzey koruma çözümü ile  yıllarca bu sorunun önüne geçilebilmektedir.
Restorasyon sonrası koruma ile ilgili firmamızdan bilgi alabilirsiniz.