Mermer Masadaki Leke Nasıl Çıkar?

Mermer masalar evlerde gösterişli ve ağır bir yapıya sahip olduğu için tercih edilirken, birçok işletmede de dekoratif ve sağlam özellikli olduğu için seçilir. Mermer masaların kullanımı sırasında genellikle zarif ve ince örtüler tercih edilse de sıcak, soğuk, asit, kahve ve alkol gibi birçok farklı ayrıntı bu masalara temas ettiğinde, lekeler ortaya çıkarabilir.

Mermer masalarda ortaya çıkan lekeler görüntünün bariz bir şekilde bozulmasına neden olurken, masanın kullanım zevkini ve kalitesini de ortadan kaldırır. Bu gibi durumlarda mermer masanın tekrar eskisi kadar estetik bir hale gelmesi için aşamalı bir şekilde öncelikle profesyonel bir silim işlemi ve sonrasında da özel malzemeler ile koruma işlemi gerçekleştirilir. Bu konuda özel makineler sayesinde hizmet veren firmamız üzerinden her iki hizmet alınabilir.

Mermer Masada Leke Temizliği Nasıl Yapılır?

Mermer masalarda leke oluşturacak faktörler ile temas gerçekleştirildiğinde, aslında hızlı bir şekilde müdahale gerekir. Örneğin, masa üzerine kahve döküldüğünde leke oluşturmaması için hafif nemli bir bezle iyice silindikten sonra kuru bir bezle de bu nemin alınması ve lekenin önlenmesi gerekir. Fakat bazen masalarda lekeler çok eski olduğunda ve ilk anda müdahale edilmediğinde artık bu lekenin giderilmesi için profesyonel silim ihtiyacı ortaya çıkar.

Mermer masalarda yapılan silme işlemi, tıpkı tezgah silimi ve parlatma gibi bir yapıya sahiptir. Mutfak tezgahlarında silme işlemi için kullanılan özel el makineleri, mermer masalarda da aynı yapı ile kullanılırken, hafif su katkısı ve kimyasallar birleştiğinde bu makine masa üzerindeki tüm lekeleri kısa bir işlem sonucunda ortadan kaldırır. Doğal taşlara uygun bir şekilde seçilen bu teknikler ve kullanılan kimyasallar mermerin yapısını bozmadan koruyucu bir özellikle lekelerin çözülmesini sağlar.

Mermer Masada Lekelere Karşı Koruma

Mermer masalarda silme işlemi sayesinde lekelerin ortadan kaldırılması mümkün olmakla birlikte sonrasında ise artık bu lekelerin engellenmesi için daha etkili bir çözüm gerekecektir. Bu açıdan firmamız koruma işlemleri sağlayabilmek için en etkili yöntem olarak tuffskin kullanımı önermektedir. Tuffskin çok özel bir malzeme olarak polyesterden imal edilen yapısıyla kaplandığı mermer zeminlerde sıvı yalıtımı sağlar ve aynı zamanda gaz geçirgenliğine sahiptir.

Tuffskin uygulandığı noktada mermerin tüm lekelere karşı korunmasını sağlarken, sanki hiç bulunuyormuş gibi de mermerin görüntüsünde değişim ortaya çıkarmaz. Bu nedenle mermer zeminlerin korunması için en sık kullanılan malzeme olarak çizilme, aşınma veya lekelenme olmadan en yüksek sıcaklıklara dayanacak şekilde temizlik işlemi gerçekleştirilmiş masaların üzerinde uygulanır.