Mermer Silimi ve Parlatma Nedir ve Nasıl Yapılır?

MERMER SİLİM VE PARLATMA YAPILIRKEN

Mermer doğal yapısı gereği parlak, temizlenebilir ve estetik bir görüntü oluşturduğu için genellikle zemin kaplama gibi noktalarda çok sık kullanılır. Ancak belirli kullanım süreçleri sonrasında mermer üzerinde lekeler oluşması, rengini ve doğal parlak görüntüsünü kaybetmesi olasıdır.Bu tür durumlarda mermer silimi gerçekleştirilerek, yeniden pırıldayan ve tertemiz bir mermer zemin elde edilmesi mümkündür.

Ev, iş merkezi, alışveriş merkezi, ofis veya apartman gibi birçok noktada doğal yapısı ile kullanılan mermer, belirli dönemlerde temizlenmek zorundadır. Özel cihazlar ve malzemeler ile gerçekleştirilen silme ve parlatma hizmetleri, sadece tek bir telefonla dahi kolaylıkla temin edilebilecek bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde mermer çok daha uzun yıllar aynı estetik görüntüsü ile birlikte sapasağlam kullanılabilir.

Mermer Silimi ve Parlatma Nedir?

Sertlik derecesi yüksek olmamakla birlikte kolaylıkla işlenebilen ve parlak bir şekilde istenilen farklı yüzeylerde kullanılabilen mermer, çok uzun süre kullanıldığında parlak rengini kaybedip mat bir hale gelir. Özellikle üzerinde oluşacak kılcal çizikler ve çatlamalar sonrasında da kirlenme ve görüntüsünde bozulma oluşturur. Bilhassa ayakaltı zeminlerde üstüne basarak kullanılan, apartman girişi ya da mağazalarda çok sık kullanımı görülen mermer zeminler daha çabuk bozulma gösterir.

Giderek bozulmuş mermer zeminlerde tekrar estetik bir görüntü elde edilmesi hem görsel zevk açısından hem de sağlıklı kullanım açısından önemlidir. Bu nedenle özel malzemeler ve yine özel bir şekilde üretilmiş makineler ile uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen temizleme işi silme ve parlatma olarak adlandırılır. Bu işlem için özel bir şekilde eğitim almış ve gereken tüm ekipmanları kullanma konusunda tecrübe sahibi bir personel ekibi görev alır.

Mermer Silimi ve Parlatma Nasıl Yapılır?

Dış etkenlere karşı parlaklığını, temiz ve canlı görünümünü yeniden kazanması açısından mermer üzerinde silme ve parlatma işlemleri gerçekleştirilir. Bu işlem sayesinde makineler yüzeydeki lekeleri temizleyip, çatlakları görünmez hale getirerek tekrardan estetik bir görüntü kazandırır. Genellikle mermer yüzeylerin kullanıldığı alan göz önünde bulundurularak, kullanım sıklığına ve ortaya çıkan hasarlara göre farklı sıklıklarda mermer silme gerçekleştirilebilir.

Silme ve parlatma işlemlerinin sağlanabilmesi için özellikle firmamız bu özel makineleri etmesiyle birlikte bugün birçok farklı alışveriş merkezi, apartman, mağaza, salon veya iş merkezinde mermer silimi ve parlatma hizmeti gerçekleştirmektedir. Personellerimiz bu konuda tecrübeli bir yapıya sahip olduğu için geri dönüşüm bulunmayan hasarlar yaşanmadan, mermer türüne göre de uygun malzemeler ile işlem gerçekleştirilebilir.