Mermerde Küflenme Nasıl Temizlenir?

Çağdaş dekorasyonda ev içerisinde mermer banyo, tuvalet, mutfak ve zemin gibi her noktada yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak özellikle banyo ve mutfak alanlarında kullanılan mermerlerde nem dolayısıyla karşılaşılan en büyük sorunlar arasında küflenme yer alır. Mermer her ne kadar neme karşı dirençli ve dayanıklı bir yapı ortaya koysa da açık veya koyu renkli neredeyse her mermerde küf uzun süre nem ile karşılaşıldığında ortaya çıkar.

Mermerde istenmeyen en kötü durumlardan biri olan küflenme, görüntüyü kötü bir hale getirdiği gibi aslında insan sağlığını da tehdit eden bir yapı ortaya çıkarır. Bu durumda bir ev ortamında bazı pratik yöntemlerin kullanılması ve önlemlerin alınması fayda sağlasa da baş edilemeyecek düzeyde küflenme ile karşılaşıldığında, mermer silimi ve parlatma işlemleri sayesinde bu kötü etki eden kurtulmak mümkün hale gelebilir.

Mermer Silimi Ve Parlatma İle Küflenmenin Giderilmesi

Mermer yüzeylerde karşılaşılabilecek küflenme gibi yeşil lekelerin ortaya çıkması, eğer doğru müdahaleler gerçekleştirilmezse, daha yoğun ve kötü bir hale gelebilir. Bu gibi durumlarda ev ortamında pratik bir çözüm bulmak zor olacağı için mermer silimi ve parlatma ile daha profesyonel ve etkili bir çözüm elde etmek mümkündür. Çünkü bu işlem firmamız tarafından tamamen profesyonel bir ekip sayesinde ithal özel silme makineleri kullanılarak gerçekleştirilir.

Özel makineler mermer üzerindeki küflenmenin giderilmesi için elektrik bağlantısı ile kullanılırken, içeriğinde su ile birleşen bazı kimyasallar sayesinde mermere işleyen küfe müdahale eder ve sökülüp atılmasını sağlar. Aslında mermer silimi yüzeydeki küfü atarken, kullanılan temizleme malzemeleri sayesinde küfün mermerin içine doğru ilerleyen köklerini de yok eder.

Mermer Yüzeylerde Küflenmenin Engellenmesi

Mutfak, banyo, tuvalet, zemin ve merdiven gibi birçok farklı noktada mermer yüzey üzerinde küflenmenin engellenebilmesi için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Örneğin, banyolarda her ne kadar nemlenme yüksek olsa da etkili ve hızlı bir kuruma küflenmeyi engelleyebilir. Mermer mutfak tezgahlarında ıslak temizlik gerçekleştirildikten sonra kuru ve yumuşak bir bez ile kurutma gerçekleştirilirse, küflenme yaşanmayabilir.

Temizlik ve kullanım noktalarında hassas ayrıntılara dikkat edildiğinde mermerde küflenme engellenebilse de daha köklü bir çözüm için mermer yüzeyler üzerinde tuffskin gibi özel bir malzeme kullanılabilir. Hava geçirgenliğine sahip, sıvı izolasyonlu ve en yüksek sıcaklıklara kadar dayanabilecek bu malzeme, mermeri tam anlamıyla korurken, küflenmeyi engeller. Üstelik kullanıldığı mermer yüzeyde görünmeyecek bir yapıyla sanki nano özellikli bir koruyucu tabaka sağlar.