Mermer Denizlik Temizleme

Yapılarda pencere ve balkon kenarları sızıntının engellenmesi, düzenleme ve dekoratif uygulama gibi amaçlar ile mermer malzeme ile kaplanır. Örneğin evlerde uygulanan PVC veya alüminyum doğrama pencerelerin kenarlarında zemin noktasında mermer denizlik kullanılır. Bu ürünlerde de tüm mermer zeminlerde olduğu belirli dönemlerde mermer silimi işlemi sayesinde temizlik elde edilebilir.

Mermer denizlikler genellikle pencere önü gibi noktalarda bulunduğu için yapının yağmur suyu ya da rüzgardan korunmasını sağlar. Ancak temizliği çok sık akla gelmeyen bu noktalar aşırı güneş ışığına maruz kalması, bazen hafif yağmur sızıntıları gibi faktörler dolayısıyla sararabilir ve çok mat bir görüntü ortaya çıkabilir. Bu durumda firmamız pratik ve küçük boyutlu bir mermer silimi sayesinde bu tip mermer zeminlerin tekrar temizlenmesini ve korunmasını sağlar.

Mermer Denizlik Temizliği Nasıl Yapılır?

Mermer denizlikler genellikle PVC veya alüminyum doğramalar ile pencere kenarı ve balkon kenarı gibi noktalara sabitlenmiş ve sökülmesi kolay olmayacak malzemelerdir. Bu nedenle uygulanacak mermer silimi işleminin bizzat yerinde yapılması gerekirken, bu noktada yapılabilecek uygulama açısından bazı ek kimyasallar ile işlem sağlanabilir. Bu tip kimyasallar bazen makine yardımıyla bazen makine olmadan mermer zemin üzerinde uygulanabilen ve mermer silme işlemini el yordamıyla yapmaya yardımcı olan ürünlerdir.

Mermer denizlik gibi noktalarda etkili bir temizlik gerçekleştirmek için firmamızın önerdiği temizlik malzemelerinin birçoğu Lithofin markası tarafından sunulan ürünlerdir. Lithofin markası, Türkiye’de firmamız tarafından temin edilebilen bir marka olmak ile birlikte doğaltaş temizlik kimyasalı gibi bir ürün ile özellikle banyo mermeri, zemin mermerleri ya da mermer denizlik üzerinde temizleme için kullanılabilir.

Mermer Denizlik İçin Temizlik Kimyasalı Kullanımı

Evlerde pratik bir şekilde kullanılabilecek mermer denizlik için temizlik kimyasalı firmamızın da küçük boyutlu makineler veya el yordamıyla temizlik için kullanımını tercih ettiği ürünlerdir. Bu ürünler konsantre yapıları sayesinde yüksek verimli temizlik sağlarken, mermerin yapışan kenarlarında ve sıkıştırma bölgelerinde aşınmaya da sızdırma oluşturmayacak şekilde gayet kolayca kullanılarak temizlik yapılmasını sağlar.

Genellikle evde uygulanan mermer silimi işlemlerinde mermer denizlik için küçük boyutlu makineler ile temizlik yapılırken, bu tip kimyasallar ek olarak kullanılır ve mermerdeki sarı lekeler gibi sorunlar ortadan kaldırılır. Kimyasallar mermerin yüzeyinde güçlü bir rengin ortaya çıkmasını sağlarken, özellikle dayanıklı, güçlü ve korunaklı bir yüzeye de imkan sunar. Özellikle bu tip mermer zeminlerde düzenli temizlik yapılması, aslında aşınma ya da mermerin giderek sert yapısını kaybetmesi gibi sorunların önüne geçmek için de faydalıdır.