Mutfak Mermeri Leke Tutuyor Ne Yapmalıyım?

mermer leke tutuyor

Evlerde mermer kullanımı en çok mutfaklarda görülen bir nokta olmak ile birlikte mutfak mermerlerinde de birçok değişen faktör, lekelenmelerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Örneğin, dikkatsiz bir şekilde çok sıcak bir tencerenin tezgah üzerine koyulması veya tam tersi donmuş gıdaların tezgah üzerinde bekletilmesi lekeler oluşturabilir. Bu gibi durumlarda lekelenmiş mermerlerdeki kirli görüntünün ortadan kaldırılması için ilk aşamada mermer silimi ve parlatma yapılması doğru olacaktır.

Mermer silimi ve parlatma işlemleri ile birlikte mutfak mermerlerinde yıllar boyunca oluşmuş lekeler veya çok kısa süre öncesinde oluşmuş lekeler rahatlıklar temizlenebilir. Bazen alkollü bir içki bazen asitli bir içecek, limon, sirke veya kahve gibi birçok farklı faktör mermer üzerinde sarı, siyah veya yeşil gibi lekeler ortaya çıkarabilir. Lekeler mermerin temel renkleri olan siyah, gri, beyaz veya vişne kırmızısı gibi renkler üzerinde istemeyecek renk bozuklukları sağlar. Bu renk bozulmalarına karşı silme işlemleri sonrasında aslında en kökten çözüm olarak tuffskin kullanımı tercih edilebilir.

Mermer Lekeleri İçin Silme Ve Parlatma

Yıllar boyunca evinizde kullandığınız veya çok yeni olmasına rağmen hatalı kullanım dolayısıyla lekelenmeler ile karşılaştığınız mermerlerde sorunun çözümü için ilk aşamayı mermer silimi ve parlatma oluşturur. Mutfak tezgahlarında silme ve parlatma işlemi gerçekleştirilmesi için firmamız Avrupa’dan ithal olarak getirilmiş özel makineler kullanır.

Seçilen özel makineler mermer silimi ve parlatma oluşturmak için teknik bir tecrübe sayesinde kullanılırken, genellikle birkaç saat içerisinde bu doğal yüzeyde silme sağlanarak gereken etkili kimyasallar ile lekeler uzaklaştırılır. Firmamızın uyguladığı silme ve parlatma teknikleri sayesinde özellikle mermer üzerindeki akla gelebilecek en kötü lekeler dahi garantili bir şekilde ortadan kalkabilir.

Mermer Tezgahlarda Tuffskin

Tuffskin çok özel bir teknoloji ile üretilmiş bir kaplama malzemesi olarak, mermer gibi doğal taş yüzeylerde koruma ve estetik açısından kullanılmaktadır. Lekelenmiş mermerlerde silme ve parlatma sonrasında uygulanabilecek tuffskin polyester yapısıyla gaz geçirgenliği sağladığı için sıvı yalıtımlı bir avantaja sahip olarak, mermer mutfak tezgahlarında ve masalarda en ideal çözümlerden birini sağlamaktadır.

Günümüzde mermer koruma amaçlı olarak aslında sadece mutfak tezgahlarında değil çok büyük zeminlerde dahi tercih edilen tuffskin güçlü yapısı ile mermerin çizilmesini en üst düzeyde engeller. Aslında bu malzeme mermer üzerinde farklı gıda malzemeleri ya da temizlik malzemelerinin leke oluşturmasını, aşınmasını ve çatlaklar oluşturmasını da engelleyecektir.

Tuffskin uygulandığı yüzeyde 200 santigrat derece ısıya ve en soğuk derecelere kadar dayanıklılık sağlayan, kahve ve asit lekelerine karşı koruma oluşturan avantajları sayesinde yıllar boyunca aynı kalite ile kullanılırken, istenildiği her an sökülüp yeniden uygulama sağlanabilir.