Bianco Carrara Mermeri Nedir?

Bianco Carrara

Türkiye dışında dünyanın neredeyse her farklı ülkesinde de mermer ocakları yer almakla birlikte her ülke kendine has kayaç yapıları ile değişen mermerler sunmaktadır. Örneğin, İtalya’daki mermer ocaklarından çıkarılan bianco carrara mermeri ülkenin Cerrara şehrinde elde edilmektedir. Bu mermerin en temel özelliği estetik bir beyaz görüntüye sahip olması ve bu yapıyla birçok farklı alada kullanılabilmesidir.

Bianco Carrara Mermeri Özellikleri Nedir?

İthal bir ürün olması ile İtalya’dan Türkiye’ye gelerek birçok farklı noktada kullanılan bianco carrara mermeri sağlam ve aşınmaya karşı gayet dirençli bir yapıyla kendine has bir özellik sunmaktadır. Bir diğer adı İtalyan beyaz mermer olmakla birlikte bu ürün, piyasada çok sık tercih edilen dayanıklı yapısıyla doğaltaş olarak hem iç hem dış mekanlarda kullanılabilecek bir karakteristik oluşturmaktadır.

Özellikleri açısından bakıldığında bianco carrara mermeri temel olarak beyaz tonlu olsa da bazen gri damarlı ve hoş desenli bir yapıyla da tercih edilebilir. Güçlü bir şekilde cila tutan ve sert olması ile birlikte darbe, sıcaklık, aşınma gibi birçok farklı faktöre dayanıklı olan bu mermer beyaz yapısı sayesinde özellikle mutfaklarda tezgah için en beğenilen malzemeler arasında görülmektedir.

Gri damarları ile birlikte özel desenler ortaya çıkaran bu mermer, daha çok beyaz yoğunluklu olduğu için honlama, cilalama ve parlatma uygulamaları ile birlikte kullanılabilecek bir yapı sağlamaktadır. Üstelik bu işlemler sonucunda ortaya çıkan farklı efektler,bianco carrara mermeri için dekoratif kullanım açısından da avantaj oluşturmaktadır.

Bianco Carrara Mermeri Nerelerde Kullanılır?

Uygulanan işlemler ile üzerinde ortaya çıkan efektler, renk değişimleri, hafif gri tonlarıyla fon oluşturan yapısı sayesinde bianco carrara mermeri homojen görüntüsü sayesinde de birçok farklı noktada kullanılmaktadır. Günümüzde bu mermerin en çok kullanıldığı alanlara bakıldığında, genellikle mutfak tezgahları yer alırken, aslında hem açık hem kapalı alanda birçok kullanım örneği görülebilir.

Açık alanlarda bianco carrara mermeri kullanımına bakıldığında, özellikle barbekü kenarları, havuz kenarları, bahçe döşemeleri, teras döşemeleri gibi birçok noktada görülmektedir. Konut veya işletmelerin iç alanlarına bakıldığında ise banyo, mutfak, şömine, hamam ve masa gibi birçok noktada da bu mermer kullanılarak keyifli projeler sağlanabilir. Her ortamda dekoratif estetiği sayesinde seçilen bu mermer merdiven basamakları ve sahanlık gibi noktalarda da görülebilir.

Sanatsal açıdan da kolay bir kullanım oluşturduğu için tercih edilen bianco carrara mermeri aslında heykeller oluşturulurken de çağlar boyunca kullanılmış ve İtalyan heykel sanatında önemli bir yere sahip olmuştur. Günümüzde Türkiye’de de heykel çalışmaları ve açık alan sanat çalışmaları yapılırken kullanılan bu mermer, öte yandan halen Avrupa’da ve birçok ülkeden mezar taşı tasarımlarında da kullanılmaktadır. Farklı bir noktada ısı ve donmaya karşı dirençli olması, hatta ıslak zeminde kullanım avantajı sağlaması ile SPA merkezlerinde de kullanılmaktadır.