Andezit Taşı Nasıl Temizlenir?

andezit taş temizlik ıslak görünüm

Bugün Türkiye’nin birçok farklı kentinde zemin döşemesi, yol kaplaması ve dekorasyon gibi amaçlar ile kullanılan andezit taşı, diğer bir adı ile Ankara taşı olarak da adlandırılmaktadır. Bu volkanik yapıya sahip olan doğal taşın temizleme işlemi gerçekleştirilirken de doğal taş kumlama gibi işlemler gerçekleştirilir. Yani andezit taşı temizliği için çok özel ve hassas yöntemler uygulanmaktadır.

Bugün genellikle kentlerde yol ve zemin döşemesi için tercih edilen andezit taşı, kullanım süresinin uzun bir hale getirilmesi için düzenli şekilde temizlenmesi gereken bir malzemedir. Bu sayede çok daha uzun ömürlü bir kullanım elde etmek mümkün olurken, bakım ve temizlik işlemleri de firmamız gibi profesyonel bir işletme üzerinden periyodik olarak talep edilebilir.

Andezit Taşı Temizlik Yöntemleri Nelerdir?

Andezit taşının doğal bir şekilde temizlenmesi, daha uzun ömürlü hale getirilmesi ve korunması için farklı temizlik yöntemleri tercih edilebilir. Ancak bugün en çok tercih edilen temizlik yöntemleri arasında kumlama ve fırçalama gibi işlemler yer almaktadır. Ayrıca yine seçilen farklı yöntemler arasında basınçlı su püskürtme sayesinde taşın aşındırılması gibi temizlikler de bulunmaktadır.

Firmamız tarafından da gerçekleştirilen bu işlemlerde özellikle isteğe bağlı olarak pürüzlü veya düz bir yüzey sağlanacak şekilde temizlik yapılabilir. Yollar, kaldırım taşları, dış duvar kaplaması gibi alanlarda görülebilecek andezit taşı genellikle levha veya plaka şeklinde tercih edilir. Bahçe kaplamaları, bahçe döşemeleri, çeşmeler, dış cephe kaplamaları, şadırvanlar gibi alanlar dahil olmak üzere her noktada benzer temizlik işlemleri tercih edilebilir.

Genellikle andezit taşı temizliği gerçekleştirilmesi için hassas ve profesyonel bir işlem yapılması gerekir. Ayrıca firmamız gibi profesyonel bir işletme üzerinden hizmet alınarak, kumlama gibi tekniklerde kısa sürede sonuç elde edilmelidir. Taşın ne kadar kirli olduğu gibi noktalar göz önünde bulundurularak kimyasal veya organik maddelerin kullanılması ile temizlik sağlanabilir.

Andezit Taşı Temizliği Ne Zaman Yapılmalıdır?

Kullanım alanlarında doğal yapısı sayesinde sıcaktan veya soğuktan etkilenmeyen, aşınmaya karşı dirençli, asitlere karşı dirençli ve boya gibi ihtiyaçlar bulundurmayan andezit taşı periyodik olarak her yıl temizlenmesi mümkün bir malzemedir. Gerek kamu alanlarında gerek özel alanlarda isteğe bağlı olarak yıl içerisinde birden fazla defa düşük maliyetler ile firmamız tarafından temizlik yapılabilir. Uygulanan kumlama ve fırçalama gibi yöntemler son teknoloji makineler sayesinde gerçekleştirilmektedir. İşlem sonucunda pürüzlü veya düz bir yapı elde edilerek, belirli bir dönem bu estetik özellikle kullanım sürdürülebilir.