Mermer Sistre Cila Nedir?

mermer sistre cila yapılırken

Mermer hangi noktada kullanılırsa kullanılsın yüzeyinde kir, yağ, pas ve kimyasal madde lekeleri oluşabilir. Bu istenmeyen görüntüler ancak ve ancak profesyonel makineler ve ekipler vasıtasıyla mermer sistre cila işlemi gerçekleştirilerek temizlenebilir. Sistre cila, kuru malzemenin kullanılması ile gerçekleştirilen cila olmak ile birlikte yine özel bir makine vasıtasıyla uygulanır.

Mermer Sistre Cila Nasıl Uygulanır?

Firmamız tarafından verilen mermer silimi ve parlatma hizmeti bir diğer adıyla sistre cila olarak da bilinmektedir. Bu işlem günümüzde evlerde, işletmelerde, açık alanlarda veya dev yapılarda bulunan mermer tüm zeminlerde uygulanabilir. Bugün evlerde zemin döşemesi, mutfak, banyo, teras veya bahçe döşemesi gibi alanlarda ya da havuz kenarlarında mermer kullanılmaktadır. İşletmelerde ise zemin döşemesi ve duvar kaplaması başta olmak üzere birçok noktada mermer görülmektedir.

Yaşam ve çalışma alanlarında kullanılan mermer zeminler için temizlik gerçekleştirmek açısından mermer silme ve parlatma en temel ve en fazla gereken temizlik işlemidir. Titiz bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken bu işlem, özellikle yoğun insan sirkülasyonu bulunan noktalarda mutlaka düzenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Çünkü mermer doğru bir şekilde düzenli olarak temizlenmez ise kalıntı ve kir net bir şekilde görünür hale gelir.

Mermer sistre cila işlemi mermerin çeşidine göre farklılık oluşturan bir işlem olarak da bilinmelidir. Mermerin rengi, ne kadar sert veya kalın bir yapıya sahip olduğu ve bu gibi ayrıntılar mermer silme işleminde farklılık oluşturabilir. Özellikle yoğun kullanılan noktalarda gündelik olarak mermer temizlik işlemlerine dikkat edilse dahi belirli dönemlerde mermer silimi ve parlatma hizmeti mutlaka alınmalıdır.

Profesyonel Mermer Sistre Cila İşlemi

Ekip tarafından yerinde inceleme gerçekleştirilerek mermerin türü, boyutları ve rengi gibi noktalar belirlendikten sonra mermer sistre cila işlemi çok kısa bir sürede programlı bir şekilde gerçekleştirilir. Özel bir cihaz yardımı ile gerçekleştirilen mermer temizliğinde zeminin cinsine göre başlık seçimi ve kimyasal seçimi yapılır. Doğru ve sağlıklı bir sonuç açısından mutlaka düz bir zemin üzerinde işlem yapılır, çünkü pürüzsüz zeminlerde daha iyi sonuçlar elde edilmektedir.

Mermer üzerinde çatlaklar ve sorunlar bulunuyorsa, zımparalama işlemi sağlanması gibi bir eklenti vasıtasıyla mermer silimi ve parlatma işlemi öncesi ayrı bir işlem uygulanır. Dümdüz bir hale getirilen bu zemin üzerinde kirlerden arındıracak ve tüm lekeleri sökecek bir silme işlemi sağlanır. Ardından mermer sistre cila işleminin son aşamasında parlaklık oluşturmak açısından da özel kimyasallar kullanarak mermer üzerinde koruyucu ve ışıltılı bir zemin elde edilir.