Aşınmış Mermer Nasıl Düzeltilir?

mermer temizliği yapan iki kişi

Çok uzun zamanlardan bu yana geleneksel olarak mutfak tezgahları, zeminler, merdivenler ve mobilya gibi alanlarda kullanılan mermer,  estetik bir görüntüye sahiptir. Doğada başkalaşım sayesinde oluşan mermer, parlak ve göz alıcı bir yapı sergiler. Ancak belirli bir kullanım süresi sonrasında düzenli temizlik yapılmadığında ve özen gösterilmediğinde mermerde aşınma oluşabilir. Bu durumda da aşınmış mermerin yeniden düzgün bir hale getirilmesi için mermer silimi gerçekleştirilebilir.

Mermer silme aslında cilalama ve parlatma olarak da bilinen bir hizmet olmakla birlikte koruma hizmetleri arasında yer alır. Genellikle yanlış temizlik malzemeleri, gıdalar, asitli içecekler, mutfak malzemeleri ve kahve gibi faktörler mermer üzerine dökülerek temas ettiğinde aşınma oluşturabilir. Bunun sonucunda da mermer pürüzlü bir yapıya sahip olur, parlaklığını kaybeder ve sağlıksız bir görüntü ortaya çıkarabilir. Bu durumun ardından mermer parlatma işlemi gerçekleştirildiğinde, tekrar aşınmış noktalar düzleştirilerek mermer eski sağlıklı görüntüsüne kavuşur.

Aşınmış Mermer Temizliği Nasıl Yapılır?

Mutfak tezgahları gibi noktalarda limon ya da kahve benzeri gıdaların temas etmesi sonucunda küçük mermer aşınmaları ve lekeler oluştuğunda, bunları kolaylıkla ev ortamında temizleyebilirsiniz. Ama çok büyük boyutlu aşınmalar ile karşılaşıldığında yani örnek olarak alışveriş merkezi gibi bir mekanda sorun ile karşılaşıldığında, profesyonel bir hizmet alarak mermer silimi ve parlatma işlemi yapılması daha sağlıklı olacaktır.

Silme ve parlatma hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için örnek olarak firmamız tamamen profesyonel ithal makineler ve özel malzemeler kullanmaktadır. Bu malzemelerin ve makinelerin eksiksiz ve sıkıntısız bir şekilde kullanılması açısından da eğitimli profesyonel bir ekip hizmet vermektedir. Bu ekip öncelikle mermerin türünü, çalışma yapılacak alanın boyutlarını ve giderilmesi gereken lekeler ya da aşınma bulunan noktaları tespit edip, sonrasında uygulama sağlar. Bu sayede tezgah veya mermer zemin üzerinde hiçbir sıkıntılı nokta kalmadan mermer silimi ve parlatma işlemi tamamlanır.

Aşınmış Mermer Temizliği Fiyatları

Cilalama olarak da adlandırılabilecek bu işlem sonucunda parlak ve yeniden pırıl pırıl bir mermer yüzey elde edilebilir. Özellikle işletmelerde çok yoğun kullanılan otel ve iş merkezi gibi bölgelerde kullanım sıklığı daha yüksek olduğu için mermer silimi ve parlatma belirli periyodik aralıklarla alınmalıdır. Bu sayede parlak, aşınma ile karşılaşılmayan ve tertemiz bir mermer görüntüsü uzun süre korunabilir.

Düzenli bir şekilde talep edilen mermer silimi ve parlatma hizmetlerinde genellikle standart ve uygun fiyatlar elde edilebilir. Çok daha küçük boyutlu bir şekilde bir ofis veya ev içerisinde ya da bir restoran işletmesi içerisinde bu hizmet verileceği zamanda yine uygun fiyat ile mermer türüne ve uygulama yapılan alanın büyüklüğüne göre fiyatlar tespiti yapılır.