Balkon Zemin Mermeri Temizleme

Balkonlar, yaşam alanlarının özellikle ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte nefes alınan en önemli bölgeleridir. Çünkü Türkiye’nin birçok farklı şehrinde ilkbahar mevsimi ile birlikte artan sıcaklıklarda serinlemek, nefes almak ve dinlemek isteyen kişiler için balkonlar ilk akla gelen alanlardır. Bu nedenle sık sık yıkanan, temizlenen ve her gün açık hava ile temas eden balkonlarda zemin mermeri temizleme işlemi düzenli şekilde yapılmalıdır.

Evinizde bulunan balkonları her gün yıkamanız veya silmeniz pratik günlük temizlik için mermer üzerindeki toz, kir, bakteri ve basit lekelerin ortadan kalkmasını sağlayabilir. Ancak balkonlarda bulunan mobilyaların oluşturduğu çizikler, dökülen yiyecek-içeceklerin oluşturduğu lekeler gibi birçok görünür leke ancak profesyonel şekilde temizlenebilir. Bu durumda da firmamız tarafından sunulan mermer silimi ve parlatma işlemleri ile balkonda zemin mermerleri temizlenerek, daha sağlıklı ve parlak yüzeyler elde edilebilir.

Boyutlarına Göre Balkon Zemin Mermeri Temizleme

Balkonlar bahsedildiği şekilde Türkiye’de neredeyse her evde yer alsa da bazı evlerde çok küçük boyutlarda bazı evlerde teras olarak kullanılabilecek büyük boyutlarda balkonlar yer alır. Balkonlarda zemin döşemesi yapılırken de genellikle mermer malzeme kullanılırken, mermer sağlam, dayanıklı ve estetik olduğu için tercih edilir. Ayrıca fiziksel açıdan mermer zemin, yaz aylarında yıkama sonrasında serin kalırken, kış aylarında da soğuğa karşı doğal yapısı ile bir çeşit yalıtım sağlar.

Balkonlarda kullanılan zemin mermerlerinde boyut göz önünde bulundurulduğunda, temizleme yapılması için eğer örnek olarak 2 m2 gibi küçük bir balkon yer alıyorsa, çok küçük boyutlu makineler ile tezgah ve basamak temizliği gibi işlemler ile benzer bir temizlik oluşturulabilir. Bu durumda zemin mermeri temizleme firmamız bünyesindeki profesyonel ustalarımızın el makineleri ile temizlik, cilalama ve parlatma gibi aşamalar sayesinde sunduğu hizmetlerdir.

Bazen özellikle müstakil evlerde balkon zeminleri çok geniş bir alan oluşturduğu için bu tarz alanlarda ayakta kullanılabilen tam profesyonel makineler ile mermer silimi ve parlatma sağlanır. Aslında bu işlem özellikle su katkısı ile çalışan ve kimyasal temizleyici kullanan makineler sayesinde mermer silimi ve parlatma hizmeti kategorisinde sunulmaktadır.

Balkon Zemin Temizliği Fiyatları

Belirtildiği şekilde mermer zeminlerde boyutlar göz önünde bulundurularak balkon mermeri temizlenirken, boyutların bir diğer faktör olan fiyat üzerinde de etkisi yer almaktadır. Çünkü genellikle her noktada mermer silimi ve parlatma işlemlerinde olduğu gibi balkon zeminlerinde de boyutlar yapılacak işlemin kapasitesini ve fiyatlarını belirlemek için göz önüne alınır.