Banyo Mermeri Parlatma

banyo mermeri

Mermer; estetik, dayanıklı ve kaliteli bir kullanım oluşturduğu için iç dekorasyon sırasında banyo dahil olmak üzere her alanda kullanılmaktadır. Banyolarda genellikle lavabo ve lavabo etrafında hatta bazen zemin, duvar kaplaması, duşakabin iç bölümü gibi birçok alanda mermer malzeme tercih edilebilir. Ancak sürekli bir şekilde ıslak kalacağı ve su ile temas edeceği için banyo mermeri parlatma ihtiyacı da sık sık ortaya çıkacaktır.

Su, mermer üzerinde sürekli bir temas oluşturduğunda, mermeri sürekli temiz tutabilir. Ancak sonrasında düzenli bir şekilde temizlik yapıp kurutulmadığında kireç lekeleri kalacaktır. Özellikle dekorasyon açısından siyah renk mermerler tercih edilmişse, kireç lekeleri çok kötü bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle mermer silimi ve parlatma gibi işlemler banyo kullanımlarında da bir ihtiyaç oluşturmaktadır.

Banyo Mermerleri Neden Kirlenir?

Banyolarda lavabo, banyo tezgahı, zemin, duvar kaplaması, duşakabin iç bölümü ve hamam gibi noktalarda mermer kullanımı görülebilir. Bu mermer zeminlerde elbette su ve kireç lekeleri ortaya çıkacaktır. Su etkisi dışında banyo tezgahları ve mermerleri üzerinde oluşan en büyük lekeler kimyasal lekeler, kozmetik lekeler ve asidik lekelerdir. Genellikle ağız bakım suyu, diş macunu, şampuan, sabun, çamaşır suyu veya tıraş losyonu gibi birçok kozmetik madde ya da temizlik maddesi mermer üzerinde leke yapabilir.

Mermer üzerinde özellikle kozmetik malzemeler, temizlik malzemeleri, kimyasal ve asidik malzemeler ile lekeler oluştuğunda hızlı bir şekilde müdahale ederseniz, bu lekeler oluşmadan ortadan kaldırılabilir. Ancak özenli bir kullanım gerçekleştirilmediğinde mermer lekelenir ve parlak görüntüsünü kaybederek mat bir yapıya sahip olur. Bu durumda elbetteki mermer silimi ve parlatma işlemi gerçekleştirmesi gerekecektir.

Banyo Mermeri Parlatma Nasıl Yapılır?

Banyolarda bütçe, estetik kaygılar, dekorasyon özellikleri, renk seçimleri gibi birçok noktaya bağlı olarak farklı mermer kaliteleri ve ürünleri kullanılabilir. Ancak kullanılan mermerin türü ne olursa olsun mermer silimi ve parlatma işleminin gerçekleştirilmesi açısından mutlaka özel makineler ve malzemeler kullanılır. Çünkü mermer hassas bir yapıya sahiptir ve üzerinde uygulanacak temizliğinde düzenli bir şekilde yapılması gerekir.

Firmamız tarafından da özenli bir şekilde ithal makineler sayesinde gerçekleştirilen mermer parlatma işlemi için banyo mermerleri konusunda en uygun kimyasallarla makineler seçilmektedir. Bu sayede profesyonel personellerimiz siyah, beyaz, parlak veya mat mermerler üzerinde su lekesi, kireç lekeleri, temizlik maddesi lekeleri ve tüm kozmetik lekeleri rahatlıkla ortadan kaldırabilir.

Banyo tezgahları veya lavaboları gibi noktalarda mermer düz bir zemin halinde uygulanmış olmadığı için mermer parlatma işlemi direkt ve kolay bir şekilde sağlanamaz. Bu nedenle el yordamı ile kullanılabilecek daha pratik ve küçük boyutlu makineler usta personeller sayesinde mermer silim işlemi için kullanılır. Bu makineler mermer üzerindeki aşınmış dokuyu taşladıktan sonra ortadan kaldırır ve mermer cilalama sağlayarak tekrar parlak bir görüntü sağlar.