Granit Taşı Hangi Alanlarda Kullanılır?

granit taŞ YÜZEYİ

Endüstriyel ve yapısal anlamda en fazla bilinen kayaç malzemelerden biri olan granit taşı bir magmatik kaya olarak günlük hayatta birçok alanda karşılaşılan ürünlerden birisidir. Çünkü yapıların iç ve dış dekorasyonunda, açık alan dekorasyonlarında veya eşya üretimleri gibi birçok noktada kullanılmaktadır.

Özel teçhizatlar ile yoğun bir emek sarf edilerek yine özel makineler sayesinde yeraltı ocaklarından çıkarılan granit taşı dünyanın birçok farklı ülkesinde bulunmaktadır. Oluşumu sırasında granit mineral olarak zengin şekilde kuvars, alkali feldspat ve farklı mineraller içerdiği için yüksek bir sağlamlık sağlar. Bu sayede de sert ve renkli yapısı ile birlikte birçok noktada tercih edilebilecek bir malzeme oluşturmaktadır.

İç Mekanlarda Granit Taşı Kullanımı

Mineral içerikleri sayesinde desen değişimleri içinde çok önemli bir seçim oluşturan granit taşı iç mekanda dekorasyon için çok sık kullanılmaktadır. Bu kullanım özelliklerinden ilki olarak elbette ki evlerde yer alan mutfak tezgahları gösterilebilir. Estetik ve doğal kullanım için mutfak tezgahlarında çok sık tercih edilmektedir.

İç mekanda granit taşı kullanım alanları arasında özellikle banyo tezgahları, masalar ve sehpalar gibi noktalarda yer almaktadır. Temizliği ve bakımı kolay olarak dayanıklı bir yapısı bulunduğu için banyo tezgahları, lavaboları ve banyo zemini döşeme gibi noktalarda görülmektedir. Salon ve oturma odasında kullanılan masa ve orta sehpalar konusunda hatta eşlikçi olarak süsleyici eşyalar konusunda da önemli bir yere sahiptir.

İç mekanlarda hem ev hem işletmeler hem de kurumsal açıdan granit taşı zemin döşemesi, duvar kaplama, merdiven oluşturma, merdiven basamakları,tırabzan, asansör döşemesi, rezervasyon bankosu, tezgahlar ve şömine gibi alanlar için kolaylık ile tercih edilebilir. Bu noktaların hepsinde estetik bir dekorasyona yardımcı olur. Üstelik bu estetik dekorasyonun korunabilmesi için firmamız tarafından verilen granit silimi ve parlatma hizmetleri periyodik olarak alındığında, malzeme yapısı kolayca korunabilir.

Dış Mekanlarda Granit Taşı Kullanımı

Dış mekan dekorasyonu ve yapılaşma çalışmaları gerçekleştirilirken, mimarlar ve uzmanlar tarafından granit taşı sağlamlığı nedeniyle tercih edilmektedir. Bu sayede yapıların dış cephe kaplamaları, zemin döşemeleri ve merdiven inşaatları sırasında sıklıkla granit kullanılır.

Açık alanlarda kaldırım taşı döşeme, bordür oluşturma, süs havuzları, fıskiyeler ve heykeller ya da abideler gibi noktalarda granit taşı kullanıldığı görülebilir. Hatta mezar taşı üretimi, barbekü, ocak başı uygulamaları, bahçe dekorasyonları gibi noktalarda da kullanılmaktadır. Yüzme havuzları açısından da granit taşı en sağlam şekilde tercih edilebilecek malzemeler arasında bulunmaktadır.