Emperador Mermer Nedir?

Emperador lavabo

Ticari anlamda günümüzün en çok tercih edilen doğaltaş uygulama ve tasarım mermer ürünleri arasında emperador mermer yer almaktadır. Çünkü ocaklarda gerçekleştirilen üretimlerde dolomitik seviyede işlenen ve damarlı yapısı ile ön plana çıkan mermer çeşidi emperador olarak görülmektedir.

Bir mermerin kalitesi incelenirken, dokusunda bulunan örümcek ağı yani sahip olduğu ince damarların ne kadar homojen ve sık olduğu ölçülmektedir. Bu bağlamda da Türkiye’de çıkarılan ürünler incelendiğinde, doğal taşlar ile kolaylıkla uyum sağlayan, renk çeşitliliği oluşturan ve doku yönünden kaliteli bir görüntü ortaya çıkaran emperador mermer yüksek bir kalite oluşturmaktadır.

Emperador Mermer Çeşitleri Nelerdir?

Emperador mermer bej renk mermer çeşitleri kategorisi içerisinde bulunmasına rağmen iki farklı çeşidi de piyasada en sık kullanılan çeşitleri oluşturmaktadır. Bu çeşitlerden ilkini açık sarı damar girişleri bulunan ve homojen yapıya sahip olan emperador light mermer oluşturmaktadır. Diğer çeşit ise emperador dark mermer olmak üzere çok eşsiz bir görüntüye sahip olduğu için özellikle dekorasyonda önemli bir yere sahiptir.

Emperador light mermer incelendiğinde, açık bir renge sahip olarak naif bir görüntü oluşturur ve dekorasyonda zarafet için tercih edilir. Zemini genellikle sarı olmak üzere dantel gibi çok ince bir şekilde damarlar net olarak görülebilir. Ülkemizin en sık üretilen sarı renkli mermerleri arasında bulunması ile birlikte damarların eşdeğer bir görüntüye sahip olması ile birlikte iç ve dış mekanlarda dayanıklı yapısı sayesinde sıklıkla zemin kaplaması, duvar kaplaması ve merdiven gibi alanlar için kullanılmaktadır.

Emperador dark mermer ürünleri ise egzotik bir havaya sahip olması ile birlikte hem asalet hem de zenginliğin görüntüsü olarak tercih edilmektedir. Zemini siyah renkli olması ile birlikte sarı altın renkli damarları sayesinde asil bir görüntü ortaya çıkarırken, doğal taş yapısıyla sağlıklı kullanım imkanı sunmaktadır. Ülkemizde Alanya, Antalya ve Demirtaş bölgelerinde çıkarılan bu ürün, klasik bir görünüm ile birlikte iç ve dış dekorasyonda tercih edilmektedir.

Emperador Mermer Bakımı Nasıl Yapılır?

Ürün light veya dark seçenekleri ile birlikte bugün yapılarda en sık kullanılan ürün çeşitleri arasında yer alırken, bu homojen ve zarif görüntülerin korunabilmesi için de temizlik ve bakım işlemlerine mutlak özen göstermek gerekir. Bu nedenle mermer silimi ve parlatma gibi işlemlerin belirli dönemlerde mutlaka tercih edilmesi doğru olacaktır. Firmamız tarafından da sunulan bu hizmet, usta personellerin kullandığı ithal makineler ile özel kimyasallar sayesinde dikkatli bir şekilde sağlanarak, mermerin yapısı, rengi ve kalitesi korunur.

View this post on Instagram

Emperador mermer türünden üretilmiş bir lavabo tezgahı, üzerine kireç çözücü müdahalesi sonucunda lekelenmiş. Uygun olmayan yüzey temizleyici kullandığınızda, mermer yüzeylerde kalıcı hasarlar bırakabilirsiniz.  Neyseki ekibimiz uygun taş tedavisini uygulayarak mermeri eski güzelliğine kavuşturdu. 💪 . . This is a bathroom vanity top that is produced with emperador marble. It was stained due to use inappropriate cleaner(limescale remover). Yes, using random cleaner can cause permanent stain and after that you may need professional support.  Fortunately, our team applied proper treatment the the top and restored it. . . . #mermer  #tezgahkoruma #mermersilim  #mermertemizleme #banyo #mermerleke #granit #onikstezgah #emperador #mutfak #restorasyon #mimari #içmimar #evimevimgüzelevim #dekor #yemekmasası #architecture #restoration #marble #marblefinish #marblepolishing #marblegrinding #turkey #siyahmermer #mutfaktezgahi #kitchendesign

A post shared by Uytaş Restorasyon (@uytasrestorasyon) on