Beton Zeminler Nasıl Temizlenir?

beton temizleyen bir adam

Yapılarda zemin için beton malzeme tercih edildiğinde, ilk aşamada bir cilalama işlemi yapılır ve beton parlak yani pürüzsüz bir hale getirilir. Ancak betonarme zemin,mermer veya granit gibi zeminlere göre çok daha kısa sürede yıpranarak,kirlenir, aşınır, parçalanır ve çatlaklar oluşur. Bu nedenle beton zeminlerin temizlenmesi de diğer zeminlere göre klasik temizlik malzemeleri ve işlemler ile gayet zor olacaktır. Bu durumda profesyonel bir açıdan beton silim ve parlatma gibi bir hizmet talep edilebilir.

Silme ve parlatma hizmetleri, beton üzerindeki kirlenmiş ve yıpranmış yapının ortadan kaldırılarak kalıcı temizlik ve parlaklık sağlamasını amaçlar. Profesyonel ekip ve ekipmanlar ile gerçekleştirilen bu hizmet, firmamız gibi bu konuda uzman ve kendini kanıtlamış bir işletme üzerinden kolaylıkla talep edilebilir. Üstelik hem yaşam alanları hem de çalışma alanlarında bu temizlik kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Beton Zemin Temizliği Nasıl Talep Edilebilir?

Beton zemin temizliği gerçekleştirmek istiyorsanız, öncelikle firmamız ile iletişime geçerek beton silim ve parlatma hizmeti talep ettiğinizi belirtebilirsiniz. Hizmet verilmesi için özel ekip ve ekipmanlar ile yapıya ulaşan ekiplerimiz, öncelikle beton üzerinde bir inceleme gerçekleştirerek, daha önce parlatma yani tıraşlama uygulanıp uygulanmadığını kontrol eder. Çünkü bazı beton zeminler tamamen ham yani hiç cila uygulanmamış zeminler olurken, bazı zeminler ise daha önce parlatma yapılmış ama eskimiş zeminler olabilir.

Elektrik bağlantısı ve bir miktar su ile çalışan ithal beton silim ve parlatma makineleri, yine eğitimli uzman personellerimiz sayesinde çalıştırılarak işlem gerçekleştirilir. Bu makinelerde temizliği gerçekleştirmek için kullanılan malzemeler ve materyaller hiçbir zararlı yapı oluşturmaz yani insan sağlığına da hiçbir zaman zarar vermez. Bu sayede herhangi bir olumsuz etki görülmeden zeminin türüne, özelliklerine ve alanın boyutlarına göre birkaç saat içerisinde silme ve parlatma işlemi tamamlanabilir.

Beton Zemin Temizliği Ne Zaman Yapılmalıdır?

Yapı ömrü gayet yeni olan yani çok eski olmayan binalarda ve yapılarda yıpranma başladıktan sonra eski yapılarda ise belirli periyotlar ile beton silim ve parlatma hizmetleri talep edilebilir. Özellikle çok yoğun trafik bulunan iş merkezi, ofis, alışveriş merkezi, salon ve fabrika gibi noktalarda bu hizmet periyodik olarak her yıl hatta yılda 2 defa dahi temin edilebilir.

Beton silim ve parlatma hizmetleri, yılın istediğiniz döneminde sadece yaşam veya çalışma alanınızın uygun olması sayesinde gerçekleştirilebilecek bir hizmettir. Çünkü kokusuz, organik malzemeler ile gerçekleştirilen ve son teknolojilerle birlikte daha hızlı sonuç elde edilen bu hizmetler, özellikle kapalı alanlarda mevsim veya dönem farketmeden kolayca yapılabilir. Elde edilen parlaklık, organik bir şekilde sağlanır ve bir sonraki temizliğe kadar kolaylık ile kendini koruyacaktır.