Mermer Masada Bardak Lekesi Nasıl Çıkar?

mermer masada bardak lekesi

Son derece dayanıklı, estetik ve tertemiz görünümlü bir malzeme olduğu için birçok farklı noktada kullanımı tercih edilen mermer, özellikle masa ve sehpa gibi ev mobilyalarında da kullanılmaktadır. Ancak bu mobilya kullanımlarında gündelik hayatta sürekli bir şekilde hassasiyet gösterilmediği için özellikle bardak lekeleri ile karşılaşmak mümkündür. Sıcak çay ve kahve gibi içecekler ya da asitli içecek bardaklarının dip kısmında yer alan ıslaklık mermer sehpa ve masalar üzerinde istenmeyen lekeler oluşturabilir.

Masa veya sehpa üzerinde oluşan bu lekeler, uzun süre müdahale edilmeden bırakıldığında, artık istenmeyen bir görüntü ortaya çıkarır ve tam profesyonel bir müdahale gerçekleştirmek gerekir. Profesyonel müdahale ise tezgah silimi ve parlatma gibi bir işlem olarak görülebilir. Aslında mutfak tezgahlarında uygulanan bir yöntem olmasına rağmen bu yöntem aynı mantık ile kullanılan mermer sehpa ve masa gibi yüzeyler üzerinde de sağlanabilir. Yapılan yöntem hem temizlik ortaya çıkarırken hem de koruma sağlayarak, mermer üzerinde istenmeyen bardak lekelerinin uzun bir süre yeniden oluşmamasına yardımcı olur.

Mermer Masada Silme ve Parlatma

Sert ve dayanıklı yapısı ile birlikte üzerinde oluşan lekeleri uzun süre muhafaza eden ve profesyonel müdahale yapılmadığında kolay kolay temizlenmeyen mermer sehpa ve masalar dekoratif anlamda da sıkıntılı bir görüntü ortaya çıkarır. Özellikle işletmelerde kullanılan yani restoran, kafeterya veya otel gibi işletmelerde kullanılan bu mobilyaların mutlaka tertemiz olması önemlidir. İlk etaplarda oluşan bu tür lekeler hızlı bir şekilde müdahale edip silinir ve masa ıslak bırakılmazsa, hızlı bir çözüm elde etmek mümkündür. Ancak yerleşmiş lekeler için mutlaka profesyonel müdahale gerekir.

Profesyonel bir müdahale gerçekleştirilmesi açısından tezgah silimi ve parlatma tarzı bir işlem gerçekleştirildiğinde sonuç elde edilebilir. Yıpranmış ve bardak lekeleri gibi istenmeyen lekeler oluşan masa ve sehpalarda parlak yani canlı görünümün tekrar uygulanması için özel makineler ile hassas ve faydalı bir uygulama sağlanır. Uygulamanın sağlanması için gerekli tüm eğitimleri almış profesyonel personeller görev almaktadır.

Mermer Masada Bardak Lekesi Nasıl Engellenir?

Misafir masası, yemek masası ve orta sehpa gibi amaçlar ile kullanılan mermer masa üzerinde bardak lekesi oluşmaması için mutlaka ısıyı geçirmeyecek yani yalıtkan bardak altlıkları kullanmak gerekir. Çok sıcak, çok soğuk ve asit ile temas eden bardakları masa üzerinde direkt olarak kullanmamalıdır. Bu tür temaslar gerçekleştiğinde, istenmeyen lekelerin oluşmaması için hızlı bir müdahale ile sadece ıslak bez kullanılarak masa temizlenmeli ve sonrasında da kurutulmalıdır.