Bina Dış Cephe Temizliği

vinçli dış cephe temizliği

Bir yapının dış cephesi, dış dünya tarafından görülen,prestij sağlayan ve yapıyı tanıtan cephe olarak algılanmalıdır. Yani örnek olarak bir iş merkezi dışarıdan ne kadar kaliteli görünüyorsa,iç bölümünde de o kadar prestijli bir işletme bulunduğu tahmin edilebilir. Bu nedenle yapının dış çevresinin düzenli bir şekilde korunması ve temiz tutulması gerekmektedir. İşte bu durumda da dış cephe temizliği uygulanması gereken temel bir işlemdir.

Dış Cephe Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Yapıların dış cephesinde akla gelebilecek birçok farklı yapı malzemesi kullanarak kaplama, boya veya estetik uygulamalar sağlanabilir. Örneğin, bazı yapılarda çağımızın pratik malzemeleri olarak metal cephe kaplamaları, cephe giydirme veya cam cephe kaplamaları gibi uygulamalar görülebilir. Ancak halen çok daha doğal, estetik ve ağır bir görüntü elde edebilmek için dış cephe kaplamasında mermer, granit, küfeki taşı, bazalt veya kalker taşı gibi malzemeler kullanılan mimarlar bulunmaktadır.

Dış dekorasyonda yapı malzemelerinin seçilmesi de en az iç dekorasyon kadar özen gösterilmesi gereken bir işlemdir. Özellikle mermer veya doğal taşlar kullanılırken, bu doğal taşların dönem dönem temizlenmesi gerektiği ve bu temizliğinde profesyonel bir işlem olması gerektiği bilinmelidir. Çünkü örnek olarak mermer bir cephe kaplaması gerçekleştirildiğinde,periyodik şekilde doğal taş temizlik ve koruma işlemi gerçekleştirilebilir.

Dış Cephe Temizliği Nasıl Sağlanır?

Konut, mağaza, iş merkezi, alışveriş merkezi, plaza veya villa gibi bir yapının dış cephesinde doğal taşlar ile kaplama gerçekleştirilmiş olabilir. Doğal taşlar dışındaki metal ve cam cephelerde dış cephe temizliği temizlik şirketleri tarafından özel işlemler ile yapılırken, doğal taşların temizliği ise firmamız gibi nitelikli hizmetler veren profesyonel işletmeler tarafından yapılır.

Dış cephede bulunan doğal taşın türüne göre temizlik işlemleri birbirinden farklı olmak üzere bakım, parlatma ve koruma uygulamaları tek bir paket içerisinde sağlanarak periyodik olarak gerçekleştirilir. Çünkü doğal taşlar belirli bir süreç sonunda mat bir görüntüye sahip olmaya başlarken, çizilme kirlenme ve aşınma oluşabilir.

Dış cephede kullanılmış doğal taş her ne olursa olsun hatta bazen içinde harmanlanmış yabancı materyaller ile suni bir taş dahi olsun dış cephe temizliği düzenli şekilde yapılmalıdır. Bu konuda yapılan işlem taşın kullanım ömrünü uzatır, korunmasını sağlar, olumsuz etkilere karşı güçlü hale getirir ve taşların sağlam bir şekilde yerinde durmasına yardımcı olur.

Dış cephede gerçekleştirilen doğal taş temizliği ve koruma işlemleri için öncelikle yüzeyin incelemesi yapılarak ihtiyaçlar belirlenir. Eğer vinç ihtiyacı varsa  gerekli vinç  ekipmanları sağlanır, sonrasında usta personellerimiz ihtiyaçlara bağlı şekilde makine, teknik ekipman ve malzeme teminini sağladıktan sonra taşın yapısına uygun yöntemler ile işlem gerçekleştirilir. Bu sayede tamamen doğal ve olumlu sonuç oluşturan bir hizmet sağlanır.