Mermer Toz Cila Ne İşe Yarar?

mermer toz cila

Eski dönemlerde mermer cilalama işlemleri için çok yoğun bir şekilde çaba sarf edilmesi ve büyük boyutlu makineler ile saatler boyunca detaylı bir işlem gerçekleştirilmesi gerekirdi. Ancak günümüzde mermer cilalama işlemlerini daha pratik bir hale getirmek için mermer toz cila ürünleri ön plana çıkmaya başlamıştır.

Mermer toz cila özel ve pratik bir kullanıma sahip olmakla birlikte yüksek yoğunluğa sahip olduğu için mermer ve granit zeminler üzerinde etkili bir sonuç sağlamaktadır. Bu toz ürünler kokusuz ve asidik bir özelliğe sahip olmalarıyla birlikte katı madde içeriği sayesinde hiçbir başka madde ile karıştırılmadan veya su ile seyreltme yapmadan kullanılabilir.

Mermer Toz Cila Nasıl Kullanılır?

Bugün hem Türkiye’de hem de yurtdışında birçok ülkede mermer silimi ve parlatma işlemlerinin yani cila uygulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi için toz cila çok sık tercih edilmektedir. Belirli gramaj miktarları ile paketler halinde temin edilebilen bu ürünler örneğin, 40 gram gibi bir paket sayesinde 2 metrekare mermer üzerinde hafif bir su döküldükten sonra profesyonel parlatma makineleri ile uygulanabilir.

Bugün firmamız tarafından da doğal taş cila gerçekleştirmek ve mermer silimi ve parlatma işlemleri sağlayabilmek için bu toz cila ürünleri tercih edilmektedir. Granit yüzeyler için özel bir şekilde üretimi gerçekleştirilen bu ürünler ayna gibi bir parlaklık sağlanabilmesi için birçok farklı renkte granit yada mermer üzerinde kullanılması uygun olan ürünlerdir.

Mermer veya granit yüzeylerde siyah, kırmızı, sarı, beyaz veya bej renk gibi doğal taşlar üzerinde parlatma yapmak istiyorsanız, mermer toz cila ürünlerini temin edebilirsiniz. Ancak genellikle ürünlerin profesyonel bir mermer silim ustası sayesinde yine profesyonel makine kullanılarak uygulanması doğru olacaktır.

Uygulama için öncelikle parlatma sağlanacak yüzeyde su ile ıslatma sağlanır ve ardından cila yüzeye uygulandıktan sonra makine ile işlem gerçekleştirilir. Makine ile gerçekleştirilen bu işlem sayesinde kısa sürede pürüzsüz ve parlayan bir zemin elde edilmesi mümkün hale gelmektedir.

Mermer Toz Cila Sağlıklı Mıdır?

Uygulandığı yüzeyde makine ile birlikte parlaklık elde edilmesi sonrasında gerekli bir süre beklenmesi ile birlikte mermer toz cila kimyasal etkisini yitirecek ancak mermer yüzeyde parlaklık bırakacaktır. Fakat ürünün dikkatli bir şekilde kullanılması, deriyle temas edilmesinden kaçırılması ve bu durumda da bol su ile yıkama sağlanması gerekir. Bu nedenle mermer silimi ve parlatma gibi hizmetler gerçekleştirilirken, bu cilanın kullanılması açısından mutlaka profesyonel bir noktadan hizmet alınması ve yüksek özen gösterilmesi doğru olacaktır.