Kimyasal Kullanmadan Yüzey Nasıl Korunur?

tuffskin yüzey koruma kaplama

Mutfak tezgahı, zemin, duvar kaplaması veya merdiven gibi birçok farklı alanda mermer, granit ve doğal taş yüzeyler çok daha sık kullanılmaktadır. Çünkü bu tip yüzeyler estetik, kalite, sağlık ve temizlik açısından çok daha pratik bir yere sahip olmaktadır. Yüzeyler üzerinde temizlik işlemleri gerçekleştirilirken de çoğu zaman kimyasal malzemeler el yordamı ile veya profesyonel makineler ile uygulanır.

Ev ve iş yerlerine mermer ya da granit gibi zeminler üzerinde kimyasal malzemeler kullanarak yüzey koruma ve temizlik yapmak yerine çok daha uzun ömürlü bir sonuç uygulamak tercih edilebilir. Aslında bu noktada yapılması gereken işlem koruyucu yapı sağlayan ve özel bir etkisi bulunan tuffskin gibi bir tercih yapılması olabilir.

Tuffskin Yüzey Koruma Nedir?

Mermer üzerinde her ne kadar sürekli ve hızlı bir şekilde temizlik sağlayarak her gün bakım gerçekleştirmeye çalışsanız da beklenmedik bir anda limon veya farklı bir malzeme çok ağır bir leke oluşturabilir. Asit lekeleri, alkol lekeleri veya yanık lekeleri gibi istenmeyen lekeler ev ortamında kolayca temizlenmez ve her an mermeri korumak mümkün değildir. Bu gibi durumlarda çoğu zaman profesyonel şekilde mermer silimi ve parlatma gibi hizmetler almak gerekir.

Ancak 6 ayda bir veya yılda bir düzenli şekilde mermer parlatma hizmetleri talep etmek yerine daha pratik bir uygulama seçilebilir. Çünkü tuffskin yüksek bir teknolojiye sahip olması ile birlikte gaz geçirgenliği sağlayan, sıvı yalıtımlı polyester bir malzemedir. Genel olarak mermer masalarda ve mermer tezgahlar üzerinde kullanılan bu koruma çözümü; çizilme, lekelenme ve aşınma gibi istenmeyen durumları çok düşük bir seviyeye indirmektedir.

Temel özelliklerine bakıldığında tuffskin pratik bir şekilde uygulanan yapısı ile birlikte kaplandığı yüzeylerde zararsız bir doku oluşturur. Yüksek sıcaklığa, asidik malzemelere ve kimyasal temizlik malzemelerine dayanarak bu etkilerin yüzeye ulaşmasını engeller. Örneğin, mermerin yapısını bozmadan yıllarca koruyan bu uzun ömürlü ürün, nanokoruma özelliği sağlar.

Tuffskin Nasıl Uygulanır?

Çok pratik bir kullanım sistemi bulunan tuffskin öncelikle mermer tezgahlar ve mermer masalar olmak üzere   lavabolar veya bankolar üzerinde de kullanılabilir.  Örnek olarak evinizin mutfak tezgahında kolaylıkla bu ürünü kullanmayı seçebilirsiniz.

Pratik bir uygulama gerçekleştirmek için tuffskin zemine yapıştırıldıktan birkaç saat sonrasında artık kullanılabilir bir hale gelmektedir. Yapışma süresi maksimum 72 saat olmakla birlikte asla kendiliğinden soyulma, köşelerden kalkma veya yırtılma gibi bir sonuç ortaya çıkarmaz. Kolay bir şekilde temin edilen bu ürün tarafımızdan da isteğe bağlı şekilde profesyonelce uygulanabilir.