Doğal Taş Dış Cephe Temizliği Nedir?

DOĞAL TAŞ TEMİZLEME YAPILIRKEN TAZYİKLİ SU

Özellikle dekoratif bir görüntü elde edebilmek amacıyla dış cephe kaplamalarında doğal taş tercih edilmesi sıklıkla rastlanan bir durumdur. Ancak doğal taş ile kaplama yapıldıktan sonra en önemli sorunların başında temizliğinin sağlanması ve bu dekoratif görselliğin korunması gelmektedir. Bu işlemi gerçekleştirmek için başlangıçta su ve farklı kimyasal malzemelerin karışımı ile elde edilen temizlik malzemeleri kullanılabileceği gibi aslında kaplama yani cephe temizliklerinde yine özel makineler ile kumlama ve fırçalama gibi işlemler gerçekleştirilebilir.

Doğal taş dış cephe temizliği; hava koşulları, dış faktörler ve yaşanan zamana bağlı olarak doğal taş üzerinde oluşan kir ve leke birikmeleri uzaklaştırılarak temiz bir görüntünün tekrar elde edilmesidir. Özellikle çok fazla güneş ışını alması veya yağmur ile çok fazla temas etmesi sonucu doğal taşlarda lekeler ve renk değişimleri ile karşılaşılabilir. Hatta kararma gibi etkiler ortaya çıkabilir. İşte bu etkilerin ortamdan uzaklaşması için doğal taş kumlama ve fırçalama işlemleri tercihi yapılabilir.

Doğal Taş Dış Cephe Temizliği Nasıl Yapılır?

Eğer rutin şekilde temizlik gerçekleştirerek, doğal taş cepheler üzerinde lekeler yani renk değişimleri oluşmadan temizlik sağlamak istiyorsanız, sadece üzüm sirkesi ve su karışımı gibi doğal malzemeler kullanabilirsiniz. Örneğin, müstakil evlerinizin dış duvarlarında doğal taş kaplama bulunuyorsa ya da aynı şekilde ofislerinizde bu kaplamalar yer alıyorsa dış cephe temizliğini sadece pratik temizlik malzemeleri ile yapabilirsiniz.

Kurumsal yapılar ve büyük binalarda dış cephe için doğal taş kullanımı yer alıyorsa, bu dış cephenin temizlenmesi için daha profesyonel bir yaklaşıma ihtiyaç bulunmaktadır. Bu konuda firmamız tarafından sunulan hizmetler ile birlikte doğal taş kumlama ve fırçalama gibi bir yöntem tercih edilebilir. Bu yöntem doğal taşın özelliklerine ve türüne bağlı olarak sulu kumlama ya da mikro kumlama gibi yöntemler olarak seçilebilir.

Aslında hem sulu hassas kumlama hem de mikro hassas kumlama doğal taşlar üzerinde çerçeve ve cepheler için tercih edilen bir sistemdir. Öncelikle yüzeyin özelliklerine ve sonrasında ne kadar kirli olduğuna bakılarak, bu yöntemlerden biri seçilir ve yine hassas makineler ve düşük basınçta temizleme işlemi gerçekleştirilir. Cepheler dikey veya yatay olarak her türlü özelliğe sahip olabilir ve temizlik işleme makine ile kolaylıkla sağlanabilir.

Doğal Taş Dış Cephe Temizliği Fiyatları

Fiyat açısından bakıldığında ise doğal taş dış cephe temizliği gerçekleştirmek için özellikle kumlama ve fırçalama gibi yöntemler seçildiğinde, çok uygun rakamlar elde edebilirsiniz. Profesyonel bir ekip tarafından yine özel makineler ve özel kimyasallar kullanılarak yapılan bu işlemde eskisi kadar parlak, tertemiz ve sağlıklı bir görüntü elde edilmektedir.