Mermer Çizikleri Nasıl Çıkar?

mermer masa ve üzerinde mermer parlatma makinesi

Mermer sert, dayanıklı ve organik bir yapıya sahip olması ile yapı çalışmalarında hemzemin hem duvar hem de tezgah gibi farklı alanlarda kullanılan bir malzemedir. Ancak her ne kadar sağlam görülse de yine de hassas bir yapısı vardır yani kolayca kirlenebilir ve çizilebilir. Özellikle mermer üzerinde sert cisimlerin hızlı bir şekilde hareket ettirilmesi veya çarpma sonucu çizikler oluşabilir. Bu çiziklerin ortadan kaldırılması için de mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem uygulanması gerekir.

Genellikle zemin alanında kullanılan mermerler üzerinde masa, sandalye, koltuk gibi mobilyalar veya yanlış kullanılan temizlik malzemeleri kılcal çiziklerden başlamak üzere bazen derin çizikler de oluşturabilir. Bu çizikler ilk aşamada çok fark edilen bir görüntü oluşturmasa da ilerleyen aşama ile birlikte içlerine kir dolmaya başlar ve derinleştikçe rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkarır. Bu nedenle mermer üzerindeki çiziklerin ortadan kaldırılması istendiğinde de özellikle ev ortamında pratik işlemler yapmak gayet yorucu olabilir. Bu konuda profesyonel bir çözüm için de özel makineler ile mermer silimi ve parlatma işlemi yapılması daha doğru bir olacaktır.

Mermer Çizikleri Nasıl Giderilir?

Evinizde, işletmelerinizde, merdivenlerde,tezgahlarda veya ofisinizde kullanmış olduğunuz mermerlerde çizikler oluştuğunda, rahatlıkla firmamız ile iletişime geçerek mermer silimi ve parlatma hizmetleri talep edebilirsiniz. Bu hizmet sayesinde mermer üzerindeki öncelikle ince kılcal çizgiler sonrasında ise derin çizgiler ortadan kaldırılabilir.

Mermer zemin üzerindeki çizgilerin ortadan kaldırılması için aslında çok pratik bir şekilde özel bir makine kullanımı tercih edilir. Polisaj makinesi gibi bir isim ile anılan bu tür makineler, tıpkı farklı zeminlerde cilalama yapılması gibi mermer üzerinde de özel zımpara taşları ve malzemeler kullanılması ile cilalama işlemi gerçekleştirir. Makinenin gerçekleştirdiği bu işlem sonucunda da lekeler ve çizikler ortadan kalkarken, mermer tekrar pırıl pırıl bir görüntüye sahip olur.

Firmamız üzerinden bu hizmeti talep ettiğinizde, öncelikle mermer silimi ve parlatma yapılacak alanda inceleme sağlanarak gereken malzemeler belirlenir, alan boyutları tespit edilerek özel makineler ile birlikte hizmet için gelinir. Elektrik bağlantısı ve bir miktar su kullanımı ile birlikte silme ve parlatma işlemi yapılırken, bazen birkaç saat içerisinde sonuç elde edilmesi de mümkün olmaktadır.

Mermer Çizikleri Nasıl Engellenebilir?

Eğer mermer zemin üzerinde veya mutfak tezgahı gibi noktalarda bu tür çiziklerin oluşmasını istemiyorsanız, bilhassa kullandığınız her malzemeye çok dikkat etmeniz gerekir. Ağır ve metal mobilyaları ya da keskin uçlu ahşap mobilyaları mermer üzerinde sürtünerek hareket ettirmemelisiniz. Standart temizlik zamanlarında kullandığınız paspas, silecek ve bez gibi malzemelerin mermeri çizecek kadar sert olmaması gerekmektedir.