Doğal Taş Nasıl Temizlenir?

doğal taş temizlenirken

Mermer, oniks, traverten ve granit gibi taşlar kayaçlar üzerinden elde edilmiş doğal taşlar olmak ile birlikte kullanıldıkları alanda değişen faktörler nedeniyle etkilenerek kirlenebilir. Bu nedenle granit ve mermer gibi tamamı ile doğal bileşenlere sahip olan bu tip taşlarda, doğal taş temizliği ile düzenli bakım sağlandığında, orijinal görünüm korunarak sağlamlık elde edilebilir.

Doğal taş temizleme belirli aşamalar ile gerçekleştirilen bir işlem olmakla birlikte temizleme, bakım, parlatma ve ardından koruma uygulaması ile birlikte tamamlanır. Firmamız tarafından da verilen bir hizmet olmakla birlikte periyodik şekilde gerçekleştirildiğinde iş merkezleri, konutlar, kurumlar, açık alanlar veya villalar gibi her noktada tercih edilebilir.

Doğal Taşlarda Kirlenme Çeşitleri Nelerdir?

Doğal kayaçlar üzerinden madenlerden çıkarılan taşlar, suni yani kimyasal içerikli yapı malzemelerine göre çok daha hassas ve hasar alabilecek malzemelerdir. Örneğin, mermer asit, alkol, toz, darbe, aşırı güneş ışığı gibi birçok farklı faktör sonrasında sarı ya da siyah lekeler oluşturabilir ve parlak görüntüsünü kaybedebilir. Granit yüzeyler üzerinde çizilmeler, matlaşma veya aşırı toz birikmesi nedeniyle kirli ve kolaylıkla temizlenmeyen bir görüntü oluşabilir.

Bugün yapı çalışmalarında kullanılan granit, andezit, bazalt veya farklı mermer türleri ile birlikte tüm doğal taşlar özellikle bakımsız kaldıklarında istenmeyen kirlenme ve lekelenmeler ortaya çıkarır. Bu nedenle doğal taş temizliği periyodik olarak yapılması gereken ve üzerinde durulması gereken bir işlemdir. Bu açıdan da firmamız gibi profesyoneller sayesinde doğru makine ve malzemeler kullanılarak yapılan temizlik istenilen en iyi sonucu sağlar.

Doğal Saç Temizliği Sonuçları Nelerdir?

Firmamızın yılların verdiği tecrübe ile profesyonel bir ekip sayesinde yine ithal profesyonel malzemeleri kullanarak en iyi makineler ile gerçekleştirdiği doğal taş temizliği birçok olumlu sonuçlar ortaya çıkarır. Örneğin bir merdiven veya duvar kaplaması için kullanılmış mermer yüzey üzerinde bu temizlik işlemi gerçekleştirildiğinde uzun süre toz ve kir ile karşılaşan yüzey üzerindeki siyahlık net bir şekilde ortadan kalkabilir.

Doğal taş temizleme taş üzerindeki lekeleri ortadan kaldırarak parlak bir görüntüyü tekrar ortaya çıkardığı gibi önemli bir düzeyde taşın ömrünü uzatarak, daha uzun yıllar kullanılmasını sağlar. Çünkü kullanılan temizlik malzemeleri ve uygulanan fiziki işlemler ile birlikte taşın yapısını koruyacak mineraller güçlendirilirken, olumsuz faktörler karşısında da daha güçlü bir yüzey ortaya çıkarılır. Özenli bir şekilde yapılan doğal taş temizlik ardından gerçekleştirilen parlatma ve koruma amacıyla kullanılan tüm malzemeler sayesinde de mutlak bir şekilde ilk günkü kadar temiz ve yıllarca bu benzer temizlikte kullanılabilecek uzun ömürlü taşlar elde edilir.