Evde Mermer Bakımı Nasıl Yapılır?

Ev ortamı içerisinde öncelikle mutfak olmak üzere banyo, tuvalet, zemin ve balkon gibi birçok alanda mermer kullanılmaktadır. Çünkü mermer doğal bir yapıya sahip olması ile birlikte hem estetik hem de dayanıklı bir kullanım oluşturmaktadır. Ancak buna karşılık ev ortamında mermer bakımı gerçekleştirmek bir o kadar zahmetli ve hassas bir yaklaşım gerektirir.

Ev ortamında mermer bakımı gerçekleştirmek istediğinizde, aslında sadece mermer zemin üzerindeki küçük lekeleri ve sorunları engellemek ya da gidermek için işlem yapabilirsiniz. Örneğin, mermer üzerinde oluşan küçük yanıklar, asit lekeleri, sarı lekeler veya hafif çatlaklar basit işlemler sayesinde belirli oranda giderilebilir.

Evde Mermer Bakımı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev ortamında mutfak veya farklı alanlarda kullanılan tezgah ya da lavabo gibi mermerlerin korunması ve bakımının yapılması için hassasiyet göstermeniz gerekir. Birçok farklı dış faktör mermer üzerinde lekeler ya da görüntü kirlilikleri oluşturabileceği için mermer bakımı yapılması açısından bazı malzemeleri hızlı bir şekilde temin etmeniz ve uygulamanız gerekebilir.

Mermer, hızlı bir şekilde tüm sıvıları kendi içerisinde emebileceği için kahve, portakal suyu ya da limon suyu gibi sıvılar mermer yüzey üzerine döküldüğünde, hızlı bir şekilde müdahale edip ılık bir bez yardımıyla silmek gerekir. Yine ev ortamında mermeri temizlemek açısından farklı kimyasallar ve asidik malzemeler yerine mutlaka ılık su ve sabun kullanılmalıdır. Ayrıca bu temizlik sırasında sert malzemeler yerine yumuşak fırçalar ve temizlik aparatları seçilmelidir.

Bahsedildiği şekilde mermer sıvıları içine çeken bir yapıya sahip olduğu için mermer bakımı sonrasında mermer alanlar ıslak bırakılmamalı ve yumuşak bir bez ile mutlaka kurutulmalıdır. Eğer mermer üzerinde ağır bir kir veya leke bulunuyorsa, özel leke giderici ürünler tercih edilebilir ve yumuşakça silinerek bu lekeler çıkarılabilir. Ancak bu lekeler üzerinde porçöz, tuz ruhu veya sert kimyasallar kullanmamak hatta sirkeden dahi kaçınmak gerekir.

Evinizde kullanabileceğiniz en pratik mermer temizlik malzemelerinden biri olarak oksijenli su tercih edilebilir. Mermer üzerinde parlatma gerçekleştirmek için güderi hızlı ve pratik bir çözüm sağlar. Küçük çizikler ve kılcal çatlakları gidermek için ılık bir bez yardımıyla dairesel hareket uyguladığınızda çözüm elde edebilirsiniz. Bu gibi birçok noktaya dikkat ederek evinizde kendi imkanlarınız ile mermer bakımı yapabilirsiniz.

Profesyonel Şekilde Evde Mermer Bakımı

Küçük noktalara dikkat ederek evde mermeri temizleme ve bakım yapma şansınız bulunsa da elbette belirli noktalarda ve dönemlerde mermer silimi ve parlatma gibi hizmetler almanız gerekecektir. Örneğin, mutfak tezgahınızı korumak için tezgah silimi ve parlatma gibi bir hizmet temin edilebilir.

Firmamız tarafından da gerçekleştirilen mermer bakım hizmetleri evde yine özel makineler ve kimyasallar sayesinde sağlanır. Bu hizmet sayesinde mermerde tekrar parlak ve temiz bir görüntü elde edilirken, aynı zamanda mermerin korunması ve daha uzun ömürlü olması sağlanır.