Verde Guatemala Mermer Nedir?

Verde-Guatemala

Türkiye, mermer ocakları konusunda çok geniş bir yapıya sahip olmakla birlikte özellikle Afyon gibi şehirlerimizde çok kaliteli mermer çıkarılmakta ve üretilmektedir. Ancak dünyanın farklı ülkelerinden de ülkemize gelen mermer ürünleri yer alırken, örnek olarak verde guatemala mermer çok kaliteli bir yapıyla sıklıkla tercih edilmektedir.

Verde guatemala mermer ürünü, Hindistan menşeli bir mermer ürünü olması ile birlikte yeşil renk karakterine sahip taş grubunda bulunmaktadır. Metamorfik bir kayaç yapısından elde edilen bu mermer, koyu yeşil bir zemine sahip olmakla birlikte yine üzerinde koyu gölgeler yer alır. Bu yapısı ile birlikte farklı doğal taşlar eşliğinde kullanılarak bir kontrast taşı veya bazen geniş mekanlarda ise direk kaplama mermer taşı şeklinde tercih edilmektedir.

Verde Guatemala Mermer Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Türkiye piyasasında Hindistan Verde mermeri, Hindistan yeşili mermer veya verde guatemala mermer şeklinde adlandırılan bu ürün, yeşil rengi ile birlikte ön plana çıktığı için spesifik kullanım alanlarında rahatlıkla görülebilir. Hindistan’dan ithal olarak getirildikten sonra Türkiye’de farklı boyutlar ile kesim işlemleri gerçekleştirilerek kullanılan bu yapı malzemesi, hem iç alanda hem dış alanda birçok kullanım için tercih edilmektedir.

Diğer mermer ürünlerine göre fiyat seviyesi biraz yüksek olmakla birlikte güzel desenlere sahip olduğu için özellikle lüks yapılarda ve VIP konutlarda birçok alanda kullanılmaktadır. Üst sınıf projelerde banyo, mutfak, merdiven tasarımları, salon tasarımları, antre ve giriş tasarımları gibi birçok noktada kullanılabilir. Ayrıca firmamız tarafından uygulanan kumlama ve fırçalama yöntemlerinin kullanılması sayesinde de daha özel bir görüntü elde edilerek yapılarda kullanılabilir.

Verde Guatemala Mermer Nerelerde Kullanılır?

Genel olarak yapılarda inceleme gerçekleştirildiğinde verde guatemala mermer mutfak, banyo tezgahı, iç ve dış mekan duvar/zemin kaplama gibi işlemlerde kullanılan bir ürün olarak görülmektedir. Spesifik renk ve malzeme yapısı ile bu alanlarda farklı tasarımlar gerçekleştirmek için iç mimari uzmanları tarafından sıklıkla seçilmektedir. Özellikle villa tarzı konutlarda merdiven uygulamalarında ve teras kaplama uygulamalarında çok sık tercih edilen mermer ürünleri arasında bulunmaktadır.

Farklı kullanım noktalarına bakıldığında ise verde guatemala mermer heykel yapımında,çeşme,sokak merdivenleri ve pencere pervazlığı yapımında seçilmektedir. Doğal taş piyasası içerisinde önemli bir yere sahip olan bu ürün, cilalı bir yüzeyle veya eskitme yüzey uygulanması gibi tercihlerle kullanılabilir. Fırçalama, patinato, cila veya kumlama gibi tüm yöntemlerde firmamız üzerinden özel uygulama hizmetleri talep edilmesi mümkündür.