Mermer Silim Makinesi Ne İşe Yarar?

mermer silim makinesi

Mermer, doğal kaynaklardan yani taş ocaklarından çıkarıldıktan sonra yapısına, mineral içeriğine, rengine ve kalitesine göre birbirinden ayrılır. Bu malzemeler kullanım alanında doğal taş olarak kullanıcıya sunulmadan önce yine fabrika üzerinde de belirli işlemlerden geçirilir. Örneğin, mermer silim makinesi gerçekleştirilecek ilk işlemlerden birini sağlar.

Mermerin belirli bloklar ve kalıplar halinde kullanıma hazır hale gelmesi için öncelikle standart bir ölçüye getirilmesi sonrasında ise yüzeyinin parlatılması yani temizlenmesi gerekir. Aslında aynı makine mermer ve granit gibi doğal taşlar için işlem yapma açısından kullanılır. Bu nedenle mermer silim makinesi ilk etapta üretim aşamasındaki mermerin temiz, parlak ve kaliteli bir hale getirilmesini sağlar.

Mermer Silim Makinesi Hangi Noktalarda Kullanılır?

Profesyonel ve ithal teknolojiler ile üretilmiş olan mermer silim makinesi cihazları, birçok farklı alanda kullanılır. Bahsedilen ilk alan olarak üretim tesislerinde mermerin hazır hale getirilmesi için daha komplike ve büyük makine sistemleri kullanılır. Daha sonrasında ise bu makineler kullanım alanlarında mermerin işlenmesi, ardından periyodik dönemlerde temizlik ve bakım için kullanılır.

Makinelerin kullanım alanına bakıldığında firmamız tarafından zeminler,tezgahlar ve merdivenler gibi alanlarda gerçekleştirilen mermer silimi ve parlatma hizmetleri ön plana çıkmaktadır. Çünkü mermer silim makinesi bu işlemlerin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan en temel sistemlerden birisidir. Bu makineler içeriğinde belirli kimyasalların, su ve elektrik bağlantısının kullanılmasıyla zeminler üzerinde parlatma ve koruma işlemi gerçekleştirir.

Apartmanlar, evler, mağazalar, okullar,ibadethaneler, kurumlar, hastane, alışveriş merkezi veya iş merkezi gibi akla gelebilecek her noktada mermer silim makinesi sayesinde zemin temizleme ve mermer yüzey temizleme işlemleri yapılır. Düz bir zemin bulunduktan sonra metrekare alan ölçümünün sağlanması ile birlikte bu makinelerin kullanılması ile mermer silimi gerçekleştirilebilir.

Mermer Silim Makinesi Nasıl Çalışır?

Çalışma sistemi için öncelikle mutlak bir şekilde eğitim almış profesyonel bir personelin mermer silim makinesi ile hizmet vermesi gerekir. Çünkü bu makineler otomatik olarak değil insan gücü yani mermer silim ustası vasıtasıyla kontrol ederek çalıştırılan makinelerdir. Firmamız tarafından da garantili şekilde gerçekleştirilen mermer silimi ve parlatma hizmetleri için bu makineler ve kullanılacak kimyasal özel bir şekilde temin edilir.

Uygulama yapılacak alanda ölçüm çalışmaları ve inceleme gerçekleştirildikten sonra zemin üzerinde lekeleri ortadan kaldıran, parlatma sağlayacak, çizikleri kapatan ve koruma sağlayacak kimyasallar uygulanır. Ardından ustalar mermer silim makinesi sayesinde temizlik işlemini gerçekleştirerek, mermerde ilk günkü kadar kaliteli bir görüntü sağlar.