Granit Tezgah Leke Tutar Mı?

granit tezgah

Tüm dünya genelinde ve Türkiye genelinde de çok sık tercih edilen mutfak tezgahı türlerinden biri olan granit tezgah, doğal taş yapısı ile sağlıklı ve estetik bir kullanıma sahiptir. Renk, model ve görsellik açısından da çok geniş bir seçenek sağlayan granit tezgahlar özellikle temizlik konusunda da hassastır. Bu nedenle granit tezgahta leke gibi bir ayrıntı en çok merak edilen konular arasında bulunmaktadır.

Granit, mermer gibi doğal bir taş olmasına rağmen daha dayanıklı ve güçlü bir yapı sergiler. Bu açıdan bakıldığında mermer tezgah modellerine göre granit tezgahlar daha fazla avantaj ortaya çıkarmaktadır. Çünkü temel olarak temizlik malzemeleri veya yemek lekeleri mermer tezgahlarda olduğu gibi granit tezgahta leke sorununun ortaya çıkması daha zordur.

Granit Tezgah Özellikleri Nelerdir?

Bakım, temizlik ve sağlamlık açısından düşünüldüğünde granit tezgah en sağlam şekilde kullanılabilecek tezgah çeşitlerinden birisidir. Çünkü temel olarak granit tezgahlar farklı etmenler dolayısıyla leke oluşması dışında aynı zamanda çizilme gibi faktörlere karşı da çok yüksek bir dayanıklılık oluşturur. Yani granit tezgahta leke gibi bir sorunla karşılaşmak daha düşük ihtimaldir.

Granit tezgah üzerinde alkol, limon veya kimyasal bulunduran temizlik malzemeleri leke oluşturmaz ve uzun süre kalsalar dahi temizlik çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Fakat çok uzun süre etki eden ve ağır bir şekilde hata sonucu artıp granitin yapısına etki edecek şekilde yanlış malzemeler kullanıldığında da yine nitelikli bir çözüm elde edilebilir. Çünkü bu noktada firmamız üzerinden granit silimi ve parlatma gibi bir hizmet alınabilir.

Parlaklık açısından daha fazla tercih edilen granit tezgah, kristalize bir yapıya sahip olduğu için bulunduğu ortamda daha estetik ve gösterişli bir kullanım ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca bu yapısı ile birlikte sunduğu sağlamlık sayesinde de kolaylıkla hasar almayan granit tezgah bu özelliğiyle her zaman avantajlı görülmektedir.

Granit Tezgah Temizliği Nasıl Yapılır?

Her ne kadar granit tezgahta leke gibi bir sorunla karşılaşmak çok zor olsa da yoğun bir şekilde kullanılan tezgah ve zeminlerde granit açısından da kirlenme görülebilir. Bir doğal taş materyal olması ile birlikte sert ve dayanıklı granit özellikle tezgahlarda kullanıldığında, yoğun kullanım estetik görüntüde sıkıntılara yol açabilir. Bu durumda da periyodik olarak granit silimi ve parlatma gibi hizmet alınabilir.

Granit silimi ve parlatma işleminin gerçekleştirilmesi için özel bir şekilde silme ve temizleme makineleri kullanılır. Uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen bu işlem için makineler ile birlikte profesyonel özel kimyasallar kullanılır. İşlem sonucunda granit tezgah üzerinde yeniden canlı ve temiz bir görüntü elde edilir ve var olan nadir lekelerde mutlak şekilde ortadan kaldırılır.