Mezar Mermeri Temizleme

mezarlık mermeri temizleme

Mermer her ne kadar iç mekanlarda veya dış mekanlarda dekoratif görüntülü sağlanabilmesi için kullanılsa da aslında farklı kullanım alanları da yer almaktadır. Örnek olarak dinimizde ve kültürümüzde bir yere sahip olması nedeniyle mezar inşaatlarında da kullanılan temel malzemelerden birisi mermerdir. Bu nedenle mezar mermeri temizleme gibi bir hizmet de klasik olarak tüm mermer zeminlerde olduğu gibi uygulanması gereken bir işlemdir.

Mezar Mermeri Temizleme Nasıl Yapılır?

Mezarlıklarda kullanılan mermerler genellikle ince bir yapıya sahip olur ve kimi zaman çok daha hassas bir şekilde kirlenmeye müsaittir. Özellikle açık alanda bulunduğundan dolayı sürekli bir şekilde hava, toz, toprak, yağmur ve güneş gibi etkilere maruz kalmaktadır. Bu nedenle çok daha yüksek bir kirlenme oranı bulunarak, leke tutabilir ve kararma gibi bir sonuç ortaya çıkabilir.

Genellikle kabristanlarda mermer mezar tercihinde bulunan kişiler, sevdiklerinin ve yakınlarının mezarlarına daha fazla özen göstererek sahip çıkmak isteyen kişilerdir. Bu nedenle belirli dönemlerde de mezar yerlerinin temizlenmesi, bakımının yapılması ve mezarlara saygı gösterilmesi gibi bir gelenekleri bulunmaktadır. Bu durumda da elbette profesyonel olarak mezar mermeri temizleme gibi bir hizmet gerçekleştirilebilir.

Mezar mermeri temizleme işlemi gerçekleştirilmesi açısından mermer silimi ve parlatma hizmetleri ile çok benzer bir yapıya sahiptir. Yine tezgahlarda veya zemin döşemelerinde temizleme için kullanılan profesyonel  materyaller sayesinde mermer temizleme işlemi de gerçekleştirilir.  Aynı şekilde bu temizleme işleminde de diğer mermer zeminlerde olduğu gibi profesyonel kimyasallar kullanılır.

Mezar mermerlerinin temel olarak önemli farklarından birisi üzerlerinde oyma veya kakma yöntemi sayesinde yazı yazılmış olmasıdır. Çoğu zaman gri veya beyaz mermerlerin kullanıldığı bilinmekle birlikte bu mermerler üzerinde siyah yazı karakterleri yer alır. Bu nedenle bu önemli noktaya dikkat edilmesi ile birlikte yapılacak mermer silimi ve parlatma işlemi sırasında yazı ve görselliklere özen gösterilir.

Mezar Mermeri Bakımı

Temizlik işlemleri kademeli bir şekilde gerçekleştirildiği için mermer silimi ve parlatma yapılırken öncelikle özel kimyasallar ve makineler vasıtasıyla mezar mermeri silinmesi işlemi sağlanır. Silinmiş ve temizlenmiş mermer üzerinde lekeler ortadan kaldırılarak, yeniden eski ve parlak görüntü elde edilir. Bu işlem sonrasında ise mermerin tekrar estetik bir yapıya sahip olması için de parlatma işlemi sağlanır. Tarafınıza önceden bildirilen bu aşamalar gerçekleştirilerek,mezar mermeri temizleme sağlanırken, istemediğiniz ve kabul etmeyeceğiniz hiçbir işlem gerçekleştirmeden değerlerimize saygı gösterilerek hizmet verilir.