Marmomac 2020 Fuarı İptal Mi Edildi?

marmomac 2020 banner

Her yıl İtalya’nın Verona kentinde düzenlenen ve dünyanın en önemli fuarlarından biri olarak görülen Marmomacc Fuarı, bu yıl içerisinde pandemi süreci nedeni ile gerçekleştirilemeyecek. 2020 yılı itibariyle 55. defa düzenlenmesi planlanan İtalya Verona Marmomac Mermer ve Teknolojileri Fuarı’nın iptal edilmesi dolayısı ile Türkiye’den katılım gerçekleştirecek birçok şirket de etkinlik programlarında değişiklik gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olarak doğal taş ve mermer sanayisi konusunda öncü konumda yer alan fuar,Covid-19 pandemi riskinin dünya genelinde artış göstermesiyle birlikte iptal edildi. Bu yıl 30 Eylül-3 Ekim 2020 tarihleri arasında İtalya’nın Verona kentinde gerçekleştirilmesi gereken etkinlik için birçok kişi katılımcı da fuarda yerini alacaktı.

Marmomac Fuarı Nasıl Yapılacak?

Birebir fuar etkinliğinin gerçekleştirilmesi konusunda bir iptal kararı alınmış olunsa dahi yaklaşık bir tarih içerisinde fuar etkinliğinin farklı bir yöntem sayesinde gerçekleştirileceği açıklandı. İtalya’nın Verona kentinde 55. defa gerçekleşecek Marmomac-55. International Trade Fair for Stone Design and Technology fuarı açısından planlanan tüm etkinlikler iptal edilirken, idare tarafından da farklı bir açıklama gerçekleştirildi.

Fuar idaresi tarafından yapılan açıklama kapsamında Marmomac-Restart 2020 şeklinde isimlendirilecek benzer bir etkinliğin online bir platform üzerinde gerçekleştirileceği ifade edildi. Bu online fuar etkinliği de 30 Eylül-2 Ekim 2020 tarihleri arasında internet üzerinden sanal fuar yöntemi sayesinde gerçekleştirilecek. Fuar hakkında önümüzdeki günlerdeonline takvim açısından daha geniş şekilde bilgi paylaşımı yapılması bekleniyor.

Koronavirüs salgını sonrasında dünya genelindeki tüm sektörlerde olumsuz bir etki ile karşılaşılırken, mermer sektöründe de hem sektörel bazda firmalar hem de global fuar veya etkinlikler konusunda da büyük sıkıntılar yaşandı ve iptal kararları alındı. Endüstrinin uzun birçok farklı alanında da pandemi sürecinde dijital platformlarda yapılacak yeni fuar etkinlikleri planlanırken, doğal taş sektöründe de 4 önemli fuar bu kapsamda yer alacak. Belirtilen bu organizasyonlar arasında İtalya’da yerleşik olarak yapılan Marmomac Fuarı ön planda bulunurken, Türkiye’de ise Marble fuarı ön plana çıkıyor. Ayrıca ABD’de Coverings fuarı ve Çin’de Xiamen fuarı benzer şekilde yapılacak.

2019 Marmomac Göz Doldurmuştu

2019 yılında gerçekleştirilen fuar etkinliği dünyanın dört bir tarafından katılan 60 ülke ile birlikte 1700 katılımcıya ev sahipliği yapmıştı. Doğal taş ve mermer sanayisi konusunda dünyanın en büyük etkinliklerinden biri olan fuarda 154 ülkeden gelen yaklaşık 70 bin ziyaretçi yer alıyordu. Birçok Türk firmasının da yer aldığı fuarda, uluslararası bir etkinlik gerçekleştirilirken, yarı mamul ürünler, bitmiş ürünler, teknolojik ürünler, mimari ve tasarımdaki taş uygulamaları gibi birçok ürünün yer alıyordu