Kararmış Mermer Nasıl Temizlenir?

kararmış mermer yüzey

Mermer, konutlarda ve işletmelerde zemin döşemesi, duvar kaplaması,tezgah, banko gibi birçok farklı amaç ile kullanılan doğal taş malzemeler arasında yer almaktadır. Doğal bir yapıya sahip olduğu için de hızlı bir şekilde birçok farklı etken dolayısı ile kirlenebilir ve leke tutabilir. Bu durumda da kararmış mermerlerde, mermer silimi ve parlatma gibi işlemler uygulanarak leke temizliği yapılabilir.

Mermer Neden Kararır?

Her ne kadar kullanıldığı alanda sert ve dayanıklı bir yapı oluştursa da mermer aslında yumuşak ve süngerimsi bir özelliğe sahiptir. Gözenekli yapısı ile birlikte özellikle çok fazla su ile karşılaştığında ya da leke oluşturan malzemeler ile temas ettiğinde, bu etkileri içine geçiren bir yapı göstermektedir. Bu durumda da özellikle su ya da temizlik malzemeleri çok fazla kullanılarak uzun süre müdahale edildiğinde, mermerde kararma oluşabilir.

Mermerde kararma oluşmaması açısından özellikle çok ıslak bölgelerde yani banyo ile tuvalet gibi noktalarda su ile temas eden mermerin hızlı şekilde temizlenmesi gerekecektir. Mutfak mermerlerinde de benzer şekilde temizliğin hızlı ve doğru malzemeler ile yapılması sonucunda mermer kararma göstermeden kullanılabilir. Ancak elbette yine belirli dönemlerde mermer silimi ve parlatma uygulanarak çok uzun yıllar mermerin özellikleri korunabilir.

Kararmış Mermer Temizliği Nasıl Yapılır?

Mermerde kararma ile karşılaşıldığı zaman aslında evde yapabileceğiniz basit müdahaleler bu kararmış lekenin temizlenmesine yardımcı olabilir. Örnek olarak evinizde bulunan pratik temizlik malzemeleri ya da doğal malzemeleri kullanmanız vasıtasıyla mermerdeki bu lekelerden kurtulma fırsat elde edebilirsiniz.

Doğal bir şekilde gerçekleştirilen temizlik işlemleri mermer silimi ve parlatma işlemlerine göre sadece hızlı ve derine işlememiş olan lekeleri temizlemek için faydalı olacaktır. Bu nedenle derine işlemiş ve sökülmesi daha zor görülen lekelerde mutlaka profesyonel bir hizmet alınarak mermerden bu kötü görüntü kaldırılabilir.

Firmamız özenli bir şekilde uzun yıllardır mermer silimi ve parlatma işlemi gerçekleştirerek, bu tür sorunlarda ev sahipleri ve işletme sahiplerine yardımcı olmaktadır. Konutlarda zemin döşemesi olarak kullanılmış veya dış kaplama olarak kullanmış mermerlerde ve yine işletmelerde de özellikle zemin döşemesi mermerlerde kararma en sık karşılaşılan sorunlardan birisidir. Bu sorunun ortadan kaldırılması için de mermer silimi tercih edilebilecek en pratik hizmettir.

Firmamız mermer silimi ve parlatma işlemlerini gerçekleştirmek için özel ithal makineler kullanmaktadır. Yine özel kimyasal malzemelerin kullanılması ile gerçekleştirilen bu işlem için profesyonel personellerimiz bizzat yerinde hizmet vererek, kararmış mermerlerdeki görsel sorunları ortadan kaldırıp yeniden tertemiz bir sonuç elde edilmesini sağlamaktadır.