Merdiven Cilalama

cilalanmış merdiven

Konutlar, iş merkezleri, alışveriş merkezleri, mağazalar veya bağımsız işletmeler içerisinde yer alabilecek merdiven için estetik kaygılara bağlı olarak mermer veya granit gibi malzemeler tercih edebilir. Merdiven basamaklarında kullanılabilecek bu doğal taş malzemeler parlak, şık ve dayanıklı bir merdiven kullanımı oluşturmaktadır. Ancak bu kullanım özelliklerini sürdürebilmek için belirli dönemlerde merdiven cilalama işlemi uygulanması gerekir.

Merdiven Cilalama Neden Yapılmalıdır?

Merdiven bir yapı içerisinde katları birbirine bağlayan kısım olmakla birlikte çok sık kullanıldığı için sık sık temizlenmeli ve korunmalıdır. Özellikle süratli bir şekilde ayak ile temas edileceği için ve toz ile maruz kaldığı için aşınma sorunu ortaya çıkabilir ve merdivenlerde mat bir görüntü oluşabilir. Her ne kadar merdiven basamaklarında mermer veya granit kullanılarak sürtünme, basınç ve kire dayanıklı bir yapı elde edilse de yine de belirli dönemlerde merdiven cilalama hem temizleyici hem de koruyucu bir sonuç sağlamaktadır.

Merdiven cilalama işleminin yapılması ile birlikte merdiven üzerinde bulunan matlık ortadan kaldırılarak,tekrar parlak bir görüntü elde edilmeye amaçlanır. Bu nedenle işlem basamak silimi ve parlatma hizmeti olarak firmamız tarafından da sunulmaktadır. Bu işlem aklınıza gelebilecek merdiven kullanılan her noktada yani otel, villa,iş merkezi, restoran, eğlence mekanı,kafe, konut veya hastane gibi her noktada sağlanabilir.

Merdiven Cilalama Nasıl Uygulanır?

Firmamız tarafından sağlanabilecek bir hizmet olması ile birlikte merdiven cilalama için özel makineler,ekipmanlar ve tecrübeli bir ekip hizmet vermektedir. Yani basamak silimi ve parlatma hizmeti gerçekleştirilmesi için özel ihtiyaçlar yer almaktadır. Örneğin, bir apartmanın merdivenlerinin parlatılması ve cilalanması için öncelikle uygun bir makinenin kullanılması ve mermer yada granit gibi doğal taşa uygun bir cila kullanılması gerekmektedir.

Mermer, granit veya doğal taşlar ile inşa edilmiş bir merdiveni temizlemek için sıvı cilalar veya toz cila gibi ürünler tercih edilebilir. Bu ürünlerin kullanılması ile ancak ve ancak profesyonel makineler sayesinde etkili bir cilalama sağlanabileceği için mutlaka bu makineleri kullanan bir işletmeden hizmet alınması gerekecektir.

Genel çerçevede firmamız öncelikle mermer zeminin hangi yapı malzemesi ile inşa edildiğini tespit eder. Buna bağlı olarak kullanılacak cila türü tespit edildikten sonra uygun makineler ile birlikte personellerimiz mermer cilalama ve parlatma işlemini uygular. Aynı gün içerisinde dahi tamamlanabilecek bu hizmet sayesinde mermer merdivenler veya granit merdivenler ilk günkü kadar parlak, yeni ve sağlıklı bir görüntüye sahip olacaktır.