Mermer Cilalama İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Mermer, granit ve bazalt gibi doğal taşların temizliği profesyonel cihazlar, sistemler ve ekipler gerektirdiği için bu konuda önemli bir sektör oluşmuştur. Bu sektör içerisinde firmamız mermer silimi ve parlatma hizmetlerini bahsedilen her profesyonel ayrıntıyı yerine getirerek vermektedir. İşte bu hizmet sırasında bahsedilen ayrıntılarında hizmeti alacak kişiler tarafından bilinmesi her zaman büyük bir fayda sağlar.

Sektörel açıdan mermer silimi ve parlatma gibi bir hizmetten bahsedilse de aslında yapılan işlem bazı noktalarda silme, bazı noktalarda cilalama ve bazen restorasyon olarak adlandırılır. Hepsi birbirine benzeyen bu işlemler aynı amaca yönelik olarak gerçekleştirilirken, mermerin bulunduğu her ortamda doğru boyutlu makineler, kimyasallar ve süreçler ile doğal taş temizliği sağlanır.

Mermer Silimi Kim Tarafından Yapılır?

Profesyonel bir mermer silimi gerçekleştirilmesi için profesyonel şekilde kullanılacak cihazlar ve doğru kimyasalların seçilmesi gibi noktalarda usta personeller ile hizmet verilir. Bu usta personel,mermer silim ustası olarak adlandırılırken; deforme olmuş, çizilmiş, matlaşmış veya lekelenmiş mermerde cila ve parlatma işlemlerini uygulayan tecrübeli kişidir. Bir mermer silim ustası eğitimli, sertifikalı, mermeri iyi bir şekilde tanıyan, yenilikçi, teknik ayrıntıları hızlı öğrenen ve danışman niteliğinde bir kişi olmalıdır.

Mermer Silimi Nasıl Yapılır?

Bir mermer üzerinde restorasyon kapsamında mermer silimi gerçekleştirilmesi gerekiyorsa, öncelikle usta tarafından bir inceleme sağlanarak kullanılacak malzemeler, yapılacak işlemin türü ve kapasitesi belirlenir. İlk aşamada mermer üzerinde düzleştirme sağlayacak şekilde kaba tüm çıkıntı, kirve çizikleri gideren taşlama sağlanır. Sonrasında mermerin tekrar düz bir hale gelmesini sağlayan honlama işlemi gerçekleştirilir. Ardından mermer üzerinde teknisyenler tarafından mat, parlak veya parlaklık sağlayacak şekilde cilalama uygulaması yapılarak, son noktada kristalize cila sayesinde parlatma gerçekleştirilir.

Mermer Silim Firmaları Nasıl Seçilmelidir?

Temizlik işlemi gerçekleştiren profesyonel bir mermer silim firması bünyesinde bahsedildiği şekilde teknisyenler ve usta personelleri bir ekip olarak bulundurmalıdır. Örneğin firmamız bu personelleri bünyesinde geniş bir ekip ile bulundururken, personellerin kullanacağı makineler, kimyasallar ve ekipmanlar açısından da eksiksiz bir yapıya sahiptir.

Mermer Silim İşlemlerinde Özel Ayrıntılar

Mermer, doğal taş yapısı ile birlikte taş ocaklarından çıkarıldığı andan itibaren gözenekli ve emici bir yapıya sahiptir. Aşınması çok zor olan bu madde, asit veya sıcak ile temas ettiğinde çözünme oluşturup zarar görebilir. Eğer restoran veya hastane gibi kurumlarda trafiğin yoğun olduğu zeminlerde mermer kullanılmış ise mermer silimi periyodik olarak uygulanması gereken bir işlemdir.

Mermer cilalama zemin üzerindeki çizik, matlaşma, aşıma gibi sorunları ortadan kaldırmak için uygulanır. Hiç toz kalmadan ve çevreye zarar vermeden bu işlemin yapılabilmesi için sulu parlatma uygulanarak, mermer parlatma keçesi gibi malzemeler ile koruyucu bir sonuç sağlanır.