Mermer Derz Temizliği Nasıl Yapılır?

mermer derz yakın çekim

Mermer, bloklar veya kütleler halinde mermer ocağından çıkarıldıktan sonra fabrika ortamında karo gibi şekiller vasıtasıyla kullanıma sunulur. Örnek olarak bir alışveriş merkezinde zemin kaplaması gerçekleştirilmesi için bu mermer karolar bir araya getirilir ve aralarında çok ince boşluklar bulunarak döşeme işlemi sağlanır. İşte bu durumda arada bulunan boşluklar derz olarak adlandırılırken, belirli dönemlerde mermer derz temizliği yapılması gerekebilir.

Mermer derz temizliği çok büyük alana sahip olan alışveriş merkezleri veya iş merkezleri gibi alanlarda el vasıtasıyla pratik bir şekilde gerçekleştirilemez. Ancak küçük boyutlu ev, mağaza, banyo ve mutfak gibi alanlarda ders temizliği pratik malzemeler ve yöntemler sayesinde kişisel olarak yapılabilir.

Küçük Alanlarda Mermer Derz Temizliği Nasıl Yapılır?

Evinizde mutfak, banyo, tuvalet, salon gibi alanlarda veya küçük mağaza gibi noktalarda mermer derz temizliği pratik yöntemler ile yapılabilir. Mermer blokların döşenmesi sırasında derz aralıklarında beyaz, gri veya siyah gibi farklı renklerde malzemeler kullanılmış olabilir. Özellikle beyaz ve gri gibi malzemeler kullanıldıktan bir süre sonra bu aralıklarda biriken kir, yağ ve toz artık kötü bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Bu görüntünün ortadan kaldırılması için evinizde bulunan pratik malzemelerle temizlik yapılabilir.

Pratik işlemler gerçekleştirmek için en çok seçilen temizlik malzemelerinden biri olarak derz temizleyici göz önüne alınabilir. Derz temizleyici, mermer derz temizleme işlemi gerçekleştirmek için marketlerden temin edilebilir ve bir diş fırçası veya sünger vasıtasıyla kullanılabilir.

Çamaşır suyu ile karbonat karıştırıldıktan sonra kolaylıkla bir macun elde edilebilir ve bu macun derz araları üzerinde su vasıtasıyla kolaylıkla uygulanabilir. Genellikle 1 ölçü çamaşır suyu içerisinde 3 ölçü karbonat karıştırılması yeterli görülmektedir. Sünger veya fırça ile uygulanan bu karışım yarım saat sonrasında su ile temizlendiğinde, derz aralarında daha parlak bir görüntü sağlanabilir.

Daha doğal ve hiçbir kimyasal içermeyen bir çözüm elde etmek isteyen kişiler ise son yıllarda özellikle sirke kullanımını tercih etmektedir. Sirke, saf olmak koşulu ile birlikte yarı yarıya sirke ve su birbirine karıştırılır ve derz aralıkları üzerinde uygulanarak fırça ile temizlik sağlanabilir. Ayrıca sirke, mermer derz temizliği için tuz ile karıştırılarak da kullanılabilir.

Büyük Alanlarda Mermer Derz Temizliği Nasıl Yapılır?

Çok büyük alanlara sahip alışveriş merkezleri, kurumlar ve iş merkezleri gibi noktalarda mermer derz temizliği gerçekleştirmek için yine profesyonel müdahale ihtiyacı gerekir. Bu durumda firmamız mermer silimi ve parlatma gibi hizmetler sayesinde yüzey üzerinde hem mermerin hem de derz aralıklarının temizlenmesi için işlem uygulamaktadır.